середа, 7 серпня 2019 р.

ЗЕ!школа у Трускавці: чим вона пахне



“Якщо врахувати, що перед поїздкою до Трускавця була жорстка сварка з приводу того, що Ринат Леонідович, він же Ахмет, поставив своїм нукерам завдання скупити від півроти до роти депутатського елементу, то мета цієї епопеї набуває дещо відмінного, від офіційного, тону.”
ПІОНЕРТАБІР "РІКСОС"
З Трускавця повернулася експедиція зе-депутатослуг, де вони вже навчилися. Як ми вже зазначали, вчилися вони у найдорожчому готелі Трускавця - у "Ріксосі". П'ять зірок, олл інклюдет і все таке. Плюс до того - проїзд цієї публіки туди й назад був організований у режимі «оптової поставки», про що ми обов'язково напишемо трохи згодом, бо там збирає матеріял наш добровільний кореспондент. Але скандал з цього приводу вже гримнув. Коротше, ми візьмемо тайм-аут саме з цього питання і звернемо увагу на те, на що взагалі ніхто не звернув уваги.
Отже, всі ці діячі, що вчора були коміками, фотографами, фахівцями педального приводу, гасниками свічок і дегустаторами слабких і особливо міцних алкогольних напоїв, пройшли курс молодого депутата. Це означає, що їм мали розповісти про книжку з дивною назвою «Конституція».
Схоже на те, що їм дані були самі основи конституційного права, бо його академічний курс розрахований на два семестри, й аж ніяк не на тиждень. Оскільки авторові доводилося, свого часу, проходити цей курс саме як академічну дисципліну, то підозри про те, що їм дані були самі ази конституційного права, мають свої підстави.
Якщо врахувати, що перед цією поїздкою була жорстка сварка з приводу того, що Ринат Леонідович, він же Ахмет, поставив своїм нукерам завдання скупити від півроти до роти депутатського елементу, то мета цієї трускавецької епопеї набуває дещо відмінного, від офіційного, тону.



Швидше за все, з курсу конституційного права слухачам доносили різницю між поняттями "конституція" і "проституція". Адже якщо, замість 24 тисяч гривень щомісячного окладу, реально пропонують 50 тисяч і не гривень, а доларів, за той самий місяць, то ринкові відносини, а саме їхня основа: «попит породжує пропозицію», має спрацювати легко й природно.
Хтось може сказати, що голий оклад депутата - далеко не все, й матиме рацію. Справді, там закладено майже чверть мільйона на рік компенсації за оренду житла, майже сто тисяч - компенсація за послуги транспорту, плюс до цього - премії, надбавки й таке інше, але якщо всю цю красу розмазати по місяцю, то вийде не так вже й багато .
Припустимо, їм щомісяця виплачують 100% премій, плюс якісь надбавки. Виходить 48 тис. плюс ще тисяч десять-п'ятнадцять, і це - зарплата. Далі - 20 тис. на місяць за оренду житла, плюс 7,5 тис. на місяць за транспорт. Отримуємо десь 75 тис. грн. на місяць — у стільки обходиться чисто слуга народу. Йому там ще два оклади відпускаються на помічників, але невідомо, чи покладе він то собі в кишеню, чи ні. Ну, нехай - покладе. Разом, слуга отримує на місяць приблизно 125 тисяч.
Звісно, якщо слуга отримує такі приблизно гроші, то як там з грошима в господаря? Адже господар у нього народ чи нє? Чи частина народу, з кучерявою бородою? Коли перше, то господар (народ) виглядає просто жебраком у порівнянні зі своїм слугою. Коли ж другий варіянт, то, мабуть, усе нормально. Головне тут зрозуміти, кого саме слуги вважають народом, велику масу людей чи когось персонально. Уся справа - в термінах.
Але! Як не крути, вся ця краса становить всього лише $ 5 тис. А їм запропоновано в десять разів більше, щомісяця, та ще й ту п'ятірку ніхто вже не відбере. Є про що подумати, чи не так? Але й це ще не все. Адже є ще й бонуси за голосування, які теж не у гривнях виплачуються, і не в одиничках тисяч доларів.
Отже, як правильно: конституція чи проституція - ще велике питання. Але це - їхня справа. А якби вони мали час почитати самий текст Конституції, то могли б побачити статтю, яка ґарантує рівність громадян України перед законом (де вони вже рівніші за інших громадян) і головне - рівні права самих депутатів стосовно один одного. Немає депутатів першого ґатунку, другого і бракованих. Так каже Конституція. І ось тут виникає цікаве питання. Уся ця трускавецька краса - звідки була оплачена?
Якщо це був якийсь приватний кошт, яким таємничий незнайомець зібрав і відправив на якісь не академічні курси частину майбутніх депутатів, то як це виглядає з погляду законодавства? Мало того, що хтось фактично авансував якісь їхні послуги, але ще і зумів вишукувати їх повзводно і стройовим кроком відправити у зазначене місце.
У такім випадку, запах у цього заходу такий, що, рано чи пізно, він вилізе боком як учасникам, так і організаторам цього заходу. Нехай не сьогодні, але завтра ці питання будуть обов'язково досліджені, а з огляду величезний резонанс події, вони не забудуться й не підуть на гальмах у небуття.
І крім того, тим, хто голосував за цих людей під обіцянку боротьби з оліґархами, за епоху відкритости, чесности, справедливости й такого іншого, напевно, було б цікаво довідатися, як звуть того, хто їхнім депутатам вже влаштував усі епохи разом узяті. І їм, напевно, буде теж цікаво дізнатися, коли й вони матимуть те саме - безкоштовний проїзд до Трускавця й назад (кажуть, що квитки навіть не іменні були, а просто викуплені одним платежем, оптом), проживання у п'ятизірковому "Ріксосі" хоча б протягом тижня і оплачене харчування там. Адже саме за це вони голосували? Чи в них інше уявлення про те, як мають жити слуги і як - господарі?
Коли ж усю цю красу оплачено з бюджету, то виникає зовсім інше питання. Чому до «Ріксосу» поїхала тільки певна частина депутатів, а решту позбавили можливости поваляти дурня у п'ятизірковому готелі, на свіжому повітрі і до того ж, побалувати вбиту печінку лікувальною Нафтусею? Хто саме приймав рішення про те, що “Вася” поїде на курорт, а “Свєта” - не поїде? Який був критерій відбору і хто дав право тому, хто відбирав, застосовувати цей критерій?
Коли ж ідеться про те, що на поїздку добровільно зважилися лише певні депутати однієї фракції, то тут виникають уточнюючі питання. Наприклад, у парламенті ще немає жодних фракцій, і жодних фракційних заходів ще не може бути у принципі. Ба більше, подібні заходи мають оплачуватися згідно з якоюсь леґальною статтею витрат.
Тобто, бюджет ВР має містити пункт «екстрене навчання новообраних депутатів», і в обґрунтуванні цього заходу має лежати кошторис, в якім передбачені всі витрати на кожного депутата. Якщо депутат хоче екстрено вчитися у Трускавці, він їде до Трускавця, коли ж він такі курси хоче пройти у стінах Могилянки чи іншого ВНЗ, він проходить його там і на це отримує точно таку ж суму, за яку інші депутати поїхали до Трускавця. Якщо ж цього не сталося, то леґальність «навчання» частини майбутніх депутатів вже виглядає зовсім не очевидною.
Якщо ви вирішили, що цього разу до Ради обрано людей, які не бачать особливої ​​різниці між поняттями “вето” і “вєтка”, або “премія” і “тремор”, то треба щось робити з усіма, а не з окремими. Якщо ж це був приватний корпоратив, то треба пояснити суспільству, за чиї гуляли. Третього не дано.
Джерело: defence-line
Переклад мій.



Рубас Молодший:
"60 штук ЗЄпутатів прийшлО на екзамен з 254-х... Діярея від Нафтусі? Чи просто розбіглись оленів шукати по Прикарпаттю ? Де, к*рва, ваша намолена 75% ЗЄбанатів "партійна дисципліна" ?? Шо за бардак? Не витримали "мозгового штурму", бєднєнькіє ПТУшники з тамадами, образились на те, що "ВИ Г**НО", чи трошки - потрошку прозрівати почали, раби Слуги Урода?"