понеділок, 16 грудня 2019 р.

Єдиною метою опозиції має бути відсторонення Зеленського від влади



Найдетальніше досі досьє режиму Зеленського, з фактами та висновками.
Головний і очевидний висновок:
"Правління Зеленського є не демократичний, але авторитарний, корумпований РЕЖИМ. Єдиною реальною загрозою українській державності, конституційним правам і свободам українських громадян є непотичний, корумпований режим Зеленського. Єдиною метою опозиції має бути відсторонення його від влади. Усе решта - деталі."
Посилання на багатющу доказову базу - в ориґіналі документа.

ПЕРІОД НАПІВРОЗПАДУ
Ми багато разів і на різних прикладах пояснювали спосіб існування і принципи дій режиму Зеленського. Вони не є складні - брехня, маніпулювання, дезінформація, повне іґнорування інтересів держави і презирство до власного народу.
Усі "дії" режиму Зеленського зводяться до створення інформаційних приводів для відволікання суспільної уваги від реальних цілей режиму і до збереження можливостей їхньої реалізації. Притім цілі ці примітивно прості - гроші, дуже великі гроші особисто Зеленському. Після цього - хоч потоп...
Саме це й визначає суть нинішнього шоу під назвою "Розкриття справи Шеремета", яке розігрується перед країною. Єдине, що відрізняє цей випадок від попередніх, - чітка позиція на залякування і криміналізацію активної опозиції.
Й на це є свої причини.
Закінчується 2019 рік і сьомий місяць "турбоправління" Зеленського в умовах повної концентрації всіх гілок влади в його руках.
Результати цього "управління" дуже слабо передаються словами "хаос і проблеми".
Зеленський став фіґурантом найбільш ґрандіозного скандалу в США, що загрожує чинному президентові Трампу імпічментом, а Україні - втратою реального і єдиного союзника у боротьбі з Росією.
Зеленський потрапив під розслідування Міністерства юстиції США з приводу перевірки лобістської діяльности на території США осіб і організацій зі статусом "non-resident", унаслідок якої спливли вельми цікаві факти незаконного фінансування виборчої кампанії самого Зеленського.
Зеленський став фіґурантом справи, яка розглядається Канцлерським Судом штату Делавер - справи "Приватбанк проти Коломойського і Ко.”
Унаслідок незграбної спроби дезінформувати прем'єр-міністра Трюдо, фактично припинено контакти з найближчим і надійним союзником — Канадою (Зеленського не допустили на борт канадського військового корабля в Одесі за прямою вказівкою прем'єр-міністра Канади Джастіна Трюдо https://timeze2019.blogspot.com/2019/07/blog-post_7.html).
Фактично згорнуто програму співпраці з МВФ - не в останню чергу, через тривалий особистий конфлікт Коломойського з НБУ.
Переговори щодо газового транзиту провалено через позицію Росії, яка вважає Зеленського зручною мішенню для тиску і впевнена, що досягне результату без поступок.
Зони розведення військ, узгоджені Зеленським, спокійно заповнюються військами РФ, про що вже повідомляє навіть українське Міністерство оборони.
Угода про припинення вогню не виконується з боку РФ взагалі. Щоденні обстріли тривають, забираючи життя українських воїнів, які змушені гранично обмежувати себе у можливості вогневої відповіді.
Зовнішньополітична команда Зеленського, що складається з прямих аґентів впливу Росії, фактично паралізувала роботу Міністерства закордонних справ, замінивши дипломатів "єрмаками, пристайками та кулебами, що до них примкнули". Замість системної державної роботи у цій сфері, Зеленський наймає все нові й нові структури для лобіювання на Заході власних інтересів.
Політика "діялогу з Росією", яка проводиться людьми малообізнаними в питаннях міжнародних відносин і ситуації в Росії, призводить до односторонніх поступок російським інтересам в обмін на ефемерну віртуальну картинку "мирного процесу". В результаті непродуманої політики обміну, до рук РФ передають громадян України, які є свідками злочинів Росії не тільки проти України, але й проти громадян інших держав.
Навмисне замовчується і приховується тема участи Росії в масовому грабункові тимчасово окупованих територій і причетности до найбільш звірячих злочинів проти українських громадян.
Внутрішньополітична ситуація характеризується падінням рейтинґу президента і правлячої партії.
Зеленський дедалі більше втрачає підтримку навіть у власній партії, де група підконтрольних Коломойському депутатів, яка формується, вже цілком може заблокувати навіть таке голосування, що вимагає простої більшости.

Формування органів влади за непотичним принципом "свій\чужий" призвело до заповнення органів державної влади відвертими дилетантами, здатними лише робити чергові рекламні заяви, виконувати вказівки Зеленського і структурного оліґарха Коломойського, фотографуватися на столах, їздити на самокатах по Кабміну і клянчити підвищення зарплати, розмір якої в десяток разів перевищує пенсії, що їх ці діячі платять своїм співгромадянам.
Основна маса прийнятих законопроєктів (в тому числі і президентські) не має економічного обґрунтування, що його вимагає Закон, на що не раз звертало увагу навіть Міністерство фінансів. Основна маса наспіх прийнятих законопроєктів потребують змін, що їх вносять у режимі "терміново потрібно", й це призводить до чергових економічних втрат і викликає нові запитання.
Правлячу партію стрясають скандали всіх ґатунків від відверто корупційних до еротичних. Відсутність реакції правоохоронних органів, повне іґнорування фактів оголошуваних корупційних та інших порушень з боку правлячої партії є переконливим свідченням явної заанґажованости органів правосуддя.
Економічні преференції для структур Коломойського плюс відвертий і нахабний тиск на структури держави з елементами кримінального тиску на окремих представників - це наслідки передвиборчих зобов'язань Зеленського перед Коломойським. На цей розгул відвертого рекету реакції правоохоронних органів або немає, або вона є чисто бутафорною.
Економічна ситуація у країні катастрофічна. Країна входить у 2020 рік із сукупним дефіцитом бюджету понад 90 млрд. гривень, навіть за умови стовідсоткового виконання дохідної частини бюджету. На Україну чекає скорочення чисельности зайнятих у бюджетній сфері та зростання безробіття з різким зниженням основного рівня соціяльних програм. Маніпуляція показниками бюджету - це пусте жонґлювання нічим не підкріпленими цифрами, які за підсумками року виявляться значно нижчими за плановані. Планований масовий продаж дохідних об'єктів державної власности тільки погіршить ситуацію.
Планований ринок землі у варіянті напівзакритого розпродажу "потрібним людям" призведе до скуповування більшої частини с\г земель групою спекулянтів і, як наслідок, — до падіння виробництва зерна у наступні 1-2 роки через необроблюваність або часткову необроблюваність скупленої землі з усіма соціяльними та економічними наслідками, що звідси випливають, але влада цього не зупинить - бо тут є особистий інтерес Зеленського.
З метою економії бюджету чиниться поступове згортання бюджетної сфери в освіті та охороні здоров'я. З 2020 року на країну чекає досить серйозне підвищення ціни на газ та електроенергію.
В умовах наростаючого соціяльно-політичного протистояння режим Зеленського прекрасно розуміє, що його соціяльна база є пасивною і частково взагалі існує віртуально. У разі прямого соціяльного або політичного конфлікту підтримка цієї групи носитиме умовно-віртуальний характер. Але лайк у соцмережах - поганий захист від каменя, що летить у тебе.
Тому в якості головної зброї проти активної меншости суспільства прийнято звичну для Зеленського тактику політичного шоу й відволікання уваги цієї найактивнішої меншости від його власної персони і проблем держави.
“Активна меншість" і політична опозиція, які обговорюють питання достовірности чи недостовірности криміналістичних фантазій поліції, - зручна ширма для маніпулювання і каналізації соціяльного протесту.
Лідери опозиції, які позадкували до зони невтручання в судову тяганину під загрозою "пристібання" до процесу за найдикішими звинуваченнями, - це є саме те, що потрібне режимові, щоб виграти час.
Забуто питання про незаконне фінансування партії Зеленського підставними особами, забуто питання про корупцію і купівлю голосів у ВР, забуто звірячі вбивства українських військовополонених, з вилученням внутрішніх органів, представниками "договірної сторони мінських домовленостей" - уся опозиція обговорює достовірність ідентифікації людини за її ходою.
Політика - це не реаґування на ситуації. Політика - це мистецтво узагальнення.
Насправді все дуже просто.
Управління країною має здійснюватися на підставі тих принципів і тими методами, за якими обрано владу.
Якщо управління країною здійснюється за відмінними принципами - це не влада, це режим.
Зеленського обрано президентом країни на підставі принципів демократії і свободи волевиявлення.
Принципи, за якими Зеленський керує державою, - це непотизм, особисте втручання в усі гілки державної влади і зневага до принципів демократії.
Правління Зеленського є не демократичний, але авторитарний, корумпований РЕЖИМ.
Єдиною реальною загрозою українській державності, конституційним правам і свободам українських громадян є непотичний, корумпований режим Зеленського.
Єдиною метою опозиції має бути відсторонення його від влади.
Усе решта - деталі.

Переклад мій.