неділя, 28 листопада 2021 р.

Про "держпереворот", гвинтокрил, Єрмака і бутерброди. Генерал Москаль у студії "Еспресо"



Генерал Москаль:
"Я ВАМ ЧЕСНО ГОВОРЮ: ЛЮДИНА НАНЮХАЛАСЯ І СТАЛА НЕАДЕКВАТНОЮ."
Гадаю, ніхто не заперечуватиме, що пан генерал володіє непублічною інформацією й таки знає, що каже! 😉

Антін Борковський: - В мене таке відчуття, що сьогодні в нас генеральська студія. З нами на зв’язку генерал-лейтенант Геннадій Москаль, екс-голова Закарпатської і Луганської обласних адміністрацій, колишній нардеп кількох скликань. Вітаємо вас, пане генерале, у студії "Еспресо" і не можемо не розпитати про так званий "переворот", який на нас насувається 1 грудня, - ну, принаймні, про це нас поінформував президент Зеленський. Що ви скажете про всю цю історію?
Генерал Москаль: - Добрий вечір вам. Ну, перенюхався наш президент, наговорив масу дурниць. [Сміється.] Чим перейти до “державного перевороту”, як він сказав, що “ми з єрмаком їхали на Гуту, на державну дачу в Івано-Франківській області, пиріжків набрали”. Так він би подивився, що за неділю до його приїзду на "Синьогору", Гута закупила харчування та спиртного на 11 мільйонів! Куди ще пиріжків до 11 мільйонів! То він, як то кажуть, перепив [іронічно] - “державний переворот”!
Борковський: - А використання державного гужового транспорту з такими цілями — це взагалі нормально?! Замість фіри — гелікоптер. Це нормальна практика?
Генерал Москаль: - Один гелікоптер [з двох реквізованих янелохом] був з ДСНС, а другий гелікоптер був військовий, МІ-6. Де він мав бути? Він, мабуть, мав бути на Донбасі, де в нас військові дії, в Луганській і Донецькій області. Що він там робив 4 дні? Президент доїдав пиріжки? [Сміється.] Ну, а хтось їв на 11 мільйонів усяких делікатесів, спиртного й тому подібного. Мабуть, свято в Єрмака було дуже пишним.
Борковський: - Не шкодуємо нічого для пана Єрмака, нехай добре відсвяткував ювілей. Але що в нас відбувається з “державним переворотом”?
Генерал Москаль: - Та нема в нас ніякого “державного перевороту”! Ну, слухайте, він дограється, що ще Путін повірить, що в нас державний переворот, і відтяпає, як він відтяпав, коли була відсутня влада, Янукович утік, нового президента ще не вибрали, і ми загубили Крим, загубили частину Донецької та Луганської областей. Ну, який “державний переворот”?! Якщо він так боїться... Ну, вийдуть там хлопці, які воювали, які мають право щось сказати Зеленському, поставлять палатки... В нього страх — страшний! Оце він оцінює, як державний переворот.
Валевська: - Пане генерале, який ефект має сьогоднішня прес-конференція? Народ досить емоційний...
Генерал Москаль: - Послухайте... Щоб сконцентруватись на проблемах газу, нафти, дорожчанні цін на продукти харчування, пальне, опалювальний сезон, чому в нас олія дорожча, чим в Европі, цукор дорожчий, чим в Европі, хліб уже дорожчий, чим в Европі! Оце мав президент сказати, як він буде це вирішувати! А він почав зводити рахунки!
Валевська: - Ну, про хліб він говорив - про бутерброди для Єрмака...
Генерал Москаль: - Ну. послухайте, це ж прес-конференція для загалу українського! Обізвати і навішати ярликів на Бурбу, який хотів провести блискавичну операцію! На Шустера! Та він ще не родився, коли Шустер був кореспондентом Радіо Свобода в Афґаністані! На Гордона, на Бутусова, який входить у десятку символів нації — правдивих кореспондентів, і тому подібне. На Михайла Ткача! На Ахметова!
Валевська: - Можемо зараз побачити цей фраґмент перепалки з Михайлом Ткачем, який і оприлюднив це розслідування, де літали на гелікоптерах у державну резиденцію.

Потік свідомости Зеленського, дослівно:
Михайлові Ткачеві: - Я маю повне право іноді відпочивати. Завдяки вам для мене більше немає місця в Києві, де я можу відпочивати.
Михайло Ткач: - І це правильно.
Зеленський: - Це неправильно. Я жива людина і маю право. Це неправильно, Михайло, і маю право на особисте життя. Завдяки вам мої діти нічого ніде... майже ніде не святкують. Не святкують. Завдяки вам в принципі людину, якій було 50-річчя, 21 числа. Вона не винна, що це в цей день, правильно? Йому було 50 років. Він відмовився святкувати в цей день. В п’ятницю після роботи я зі своєю сім’єю, на що маю право, повне право, полетів на 1 день відпочити. На 1 день! Так постраждала наша держава [пародує, здіймає руки вгору], що 1 день я вирішив відпочити! Я сів в гвинтокрил, гвинтокрил, цей... сів і полетів...
Михайло Ткач: - З Єрмаком?
Зеленський: - З Єрмакооом! [нерозбірливо] речі, а в речах були бутерброди. І з бутербродами, з Єрмаком.
Михайло Ткач: - Мене тільки Єрмак цікавить.
Зеленський: - І з Єрмаком і без бутербродів, бо вас це не цікавить, я полетів в Гуту.

Борковський: - Пане генерале, можете оцінити теперішню ситуацію розмови президента з Ткачем?
Генерал Москаль: - Ми вибрали [нерозбірливо], щоб він по 4 дні відпочивав у Гуті, як встановив Михайло Ткач своїм власним розслідуванням. Хто йому не дає відпочивати?! Він має державну дачу в Кончі-Заспі - здорову. Хотів виселити там всіх порохоботів, які там рядом були, наїхавших з Донецька, “любих друзів” Ющенка, але це йому не вдалось, і цю дурну ідею він [облишив]. Дратувало його, він рано бігає, порохоботи і “любі друзі” дивляться [сміється] на нього з вікна. Слухайте, якщо в нього мета — відпочити за державний рахунок, він успішно з цим справляється. А з економікою, фінансами, життєзабезпеченням людям їхнього життєвого рівня — в нього нічого цього абсолютно не виходить.
Валевська: - Пане генерале, який буде кінал у цього кіна?
Генерал Москаль: - Фінал? Ну, ви ж самі бачили: кругом в нього — одні вороги. Послухайте, одні вороги — і він з ними воював протягом 5 з половиною годин. Та не буде ніякого “державного перевороту”! Ну, прийдуть мітинґувальники — так приходили й ніхто не робив навіть за Януковича! Коли в грудні [2013 року] розставили палатки, ніхто не кричав в адміністрації [тодішнього] президента, що в Україні державний переворот! Ну, послухайте, я вам чесно говорю: людина нанюхалася і стала неадекватною.

Сказано 26.11.2021 на ток-шоу “Борковський & Валевська. Політика”:
Держпереворот, гвинтокрил, Єрмак і бутерброди
з 1:16:00 хв.


"Переворот". З ФБ-сторінки "Баба і кіт"