середа, 29 березня 2023 р.

Брат Михайла Подоляка, радника голови ОПУ - полковник російської розвідки

 



Веселенький в Зеленського офіс: в Єрмака батько - полковник ГРУ у відставці, а в Подоляка брат служить там же. Контррозвідка в нас взагалі є чи її нема?!

РОСІЙСЬКИЙ СЛІД, М'ЯКО КАЖУЧИ, У РОДИННИХ ЗВ'ЯЗКАХ РАДНИКА ГОЛОВИ ОП МИХАЙЛА ПОДОЛЯКА
👉 Рідний брат Михайла Подоляка — полковник ГРУ міноборони росії. Володимир Подоляк з 1987 року мешкає в росії, є громадянином цієї країни.
Журналісти опублікували копію його паспорта. Виданий 10 квітня 2010 року, серія 45 10 647 952
У березні 2022 року полковник розвідки В.Подоляк був у Стамбулі, де відбувалися українсько-російські переговори. Він потрапив у кадр пропаґандистських ЗМІ. Був там і Михайло Подоляк. Вони спілкувалися і, можливо, не лише на сімейні теми. “Інформатор” припускає, що Михайло Подоляк може зливати братові інформацію про постачання західних озброєнь, зокрема, систем ППО та “Гаймарсів” А ще є припущення, що ГРУ МО рф могло завербувати самого Михайла Подоляка ще 2010 року.
Чекаємо на перевірки й реакцію.




👉 Дмитро Чекалкін: - Підозри щодо співпраці Подоляка з російськими спецслужбами абсолютно небезпідставні.
Зе зрада:
А тепер дивіться - Подоляка випирають з Білорусі за роботу на росіян. Він втікає в Україну, де починає працювати на російських аґентів - Медведчука, а потім Януковоща. Ну, і пік кар'єри - Єрмак і Бубон*.
Ось цікаве інтерв'ю білоруській газеті за 2010 рік, де він визнає свою безпринципність та зв'язки з КҐБ. І після цього він буде брехати, що не спілкується з братом?


👉 У суспільства чимало питань до кадрової політики Офісу президента України і, власне, до самих топ-посадовців цієї структури. Упродовж років активісти наполягають на звільненні заступників голови Офісу Олега Татарова і Андрія Смирнова, які були дотичні до режиму Януковича.
Триґером є й очільник ОПУ Андрій Єрмак, якого політичні опоненти називали ледь не аґентом ворожих спецслужб. Втім поза увагою суспільства залишається його радник Михайло Подоляк. Про головного спікера Офісу президента широкому загалу майже нічого не відомо. Хоча деякі факти з його біографії заслуговують уваги.
Михайло Михайлович Подоляк народився 16 лютого 1972 року у Львові. Інформація про його батьків практично відсутня: відомо лише, що вони згодом переїхали до Нововолинська, де Михайло Подоляк закінчив середню школу, а згодом до Луцька.
Старший брат — Подоляк Володимир Михайлович (народився 04.02.1965) — починаючи з 1987 року мешкає в росії, де по теперішній час проходить службу в Головному розвідувальному управлінні Міноборони РФ.
Нам вдалося дістати докази наявності в нього російського громадянства. Зокрема, копію його заяви від 30 квітня 2010 року на заміну паспорта рф у зв’язку з досягненням 45-річного віку. В заяві вказано, що перший російський паспорт (серія 4599 №954091) Володимир Подоляк отримав 18 квітня 2000 року у відділі внутрішніх справ «Щукіно» міста Москва.
З 2001 до 2004 р. Володимир Подоляк працював у посольстві рф в Італії. З 2008 по 2010 — військовим аташе у посольстві рф у Хорватії.
В березні 2022 року чинний полковник розвідки РФ Володимир Михайлович Подоляк був присутній на стамбульській зустрічі української і російської делеґацій. Його можна побачити на кадрах пропаґандистського каналу «Мир 24», працівники якого фільмували ту зустріч.



Цілком імовірно, що у Стамбулі брати спілкувалися і не лише на особисті теми. Росію цікавить інформація про постачання Україні західного озброєння, зокрема систем ППО та РСЗВ Himars від США. Така інформація могла бути передана тоді і в подальшому. Зокрема, щодо озброєння, зосередженого на Київщині, інтересу до якої російські окупанти досі не втратили.
Ба більше, наявна інформація може свідчити, що Михайло Подоляк міг бути завербований ГРУ МО рф у 2010 році і працювати під кураторством рідного брата Володимира Подоляка. Ризики для оборони держави зростають, враховуючи доступ Михайла Подоляка до державної таємниці. Під час заповнення анкети для отримання цього доступу, він не надав інформації про брата-російського розвідника.
Здобута нами інформація потребує ретельної перевірки правоохоронними органами і уваги з боку вищого політичного керівництва держави, адже йдеться про захист національних інтересів і територіяльної цілісности України. В умовах боротьби за існування держави усі сумніви у доброчесності і патріотизмі керівників країни мають бути розвіяні компетентними органами.

____________
* "Бубон", виявляється, - ще одне прізвисько Зеленського, мабуть, похідне від "Бубочки" 😉. Приклад вживання: https://t.me/dmitriy_chekalkyn/4722
Не знала)