четвер, 4 квітня 2024 р.

Про відмову Зеленського від окупованих територій

 


Здачу чого цього разу анонсував наш Зе в інтерв’ю CBS? Чи річ знову лише в «синдромі 20 травня»?

Taras Chornovil - про відмову Зеленського від окупованих територій
...Ти, Зеленський, робиш усе, щоб викликати страх, паніку й небажання йти захищати Україну. То хто винен у тому, що ми маємо зараз ту ситуацію, яку ти американцям описуєш, - що Україна буде не готова захиститися у травні-червні? Хоча я маю враження, що основний мотив цього — не реальні військові питання, а політичні в контексті 20 травня.
Наприкінці інтерв’ю, коли журналіст запропонував йому звернутися до американських конґресменів, Зеленський висловився в тому сенсі, що не дасте грошей — Україна програє. Частково, поступово будемо здавати території, а визволяти їх — це втрачати людей.
Я чув цю відмову знаєте коли? В його ж інтерв’ю рівно два роки тому, 30 березня 2022 року, де він сказав те саме тими ж самими словами: “Ну, це ж тільки території! Ми про людей дбаємо, а це території...”. Ти здав ці території! Ти їх умисне здав, тому ти від них і відмовлявся, тому ти й розказував, що їх повертати непотрібно, саме тому й були такі розмови! І зараз, коли знову запахло цією відмовою, постає основне питання: а хто зірвав повернення цих територій, коли це ще було можливо, коли можна було дуже багато відбити від ворога? Пригадуєш, Володимире Олександровичу, як ти відкликав з півдня генерала Марченка у квітні 22-го року, коли він звільнив практично всю Миколаївщину і вже повним ходом збирався йти на Херсон? Пам’ятаєш, як він був терміново відкликаний з фронту й був поставлений инший командувач, що слухняно виконував накази й нікуди більше не рухався, навіть Снігурівки в Миколаївській області не рухав, тому що був запрєт — партньори нєдовольни билі! Ти пригадуєш це? А пригадуєш, як на Харківщині, коли Залужний обманув тебе і, замість іти на Херсон, пішов по Харківщині — туди, на Ізюм, далі, і як тоді ви з Резніковим, зірвавши постачання Армії, зірвали подальший наступ! А можна було йди до Сватового, яке було без оборони! Зі Сватового - до Мілова [?], до Айдара! Рашисти втікали, можна було виходити на північні межі колишньої так званої “ЛНР”! Хто це зірвав?! Тоді це можна було зробити без великих жертв, а сьогодні — не можна! Про це теж згадай!
Можемо і про дрони згадати. Ти в інтерв’ю сказав, що ми масовий випуск дронів зробили. Ти збрехав журналістові про цей масовий випуск. Ти тут ні при чім, влада - ні при чім! Держава зробила забезпечення на 5% - ви свою частину провалили! Бізнес робить, суспільство робить, а влада? Влада гроші собі рахує, напевне. Зараз це все засекречено, колись подивимося! Влада за ці відмиті гроші кайданки купує, автозаки...
…Хто винен у ситуації? Хто? В нас верховний головнокомандувач. То хто умисно створював такі умови — і до 24-го лютого, щоб ми не були спроможні повноцінно відбивати ворожі атаки? А особливо після листопада 22-го року, коли була зруйнована система - добра, потужна система керування Збройними Силами України, коли Зеленський її руйнував через свою “ставку”, з якої до росії витікають секретні дані. А у вересні 23-го року - пам’ятаєте, як Зеленський зреаґував — ревниво, гістерично, дуже сильно зашкодивши — на дуже чітку стратегію Залужного? Залужний написав тоді статтю в The Economist - дуже твереза стаття! Там є все те, про що ми зараз говоримо, - те, що Сирський змушений повторювати! Адже Сирський, крім того, що він вихваляє Зеленського, в усьому иншому повторює постулати Залужного, повторює спрощено, дуже поверхово, але саме їх і нічого иншого! Поява нових посилених загроз Україні, а вони справді існують, - це тільки наслідки вчиненого Зеленським погрому в Генштабі й командуванні ЗСУ...