пʼятниця, 28 червня 2024 р.

Андрій Рева: за п'ять років Зеленський і Ко. зламали систему державного управління

 


Андрій Рева: - ...Вони ж ламали все, що вони перед собою бачили. Вони не прийшли, щоб щось створювати, — вони прийшли ламати. Хочу нагадати, що в них була ідея взагалі продати приміщення на Банковій і орендувати десь офіс прозорий, щоби президент працював, а навколо нього якісь инші фірми орендували, щоб він із ними тусувався. Ви уявляєте рівень державного розуміння цих людей? Це була їхня ідея! Що б сьогодні вони робили, якби вони продали це приміщення на Банковій — з бункером, з усіма системами зв’язку, і перебували б зараз в якомусь прозорому офісі? Це ж у людей клепки нема, що ворог може підслуховувати, що вони можуть працювати і знімати інформацію! Вони себе уявляли, що от ми сюди приїхали, тут наша компанія... Під вагоном територія, у вагоні Директорія!
За п’ять років вони зламали систему державного управління. Усі конституційні органи управління, які є в нашій країні, знецінені, вони втратили свій політичний статус, перетворилися в ніщо. Вони без вказівки, без телефонного дзвінка з ОП не можуть кроку ступити. І кадрова політика відповідна: хто повинен бути на посадах — повинні бути виконавці. Я сказав — і він побіг, не думаючи, чи правильна команда, чи неправильна. І хай спробує хтось сперечатися! Я ж пам’ятаю, як розповідали, що перед вторгненням рашистів, у січні 2022 року, Зеленський проводив нараду — мовляв, у нас все на замку, і один з генералів почав був розповідати про проблеми, що їх треба вирішити. Реакція президента — він повертається до Єрмака й каже: “Андрєй, почєму етот воєнний мєня пуґаєт?”
...Олександр Близнюк: - Мені цікаво, куди вони всі будуть тікати? Чи будуть вони тікати з країни, чи залишаться тут — після закінчення війни?
Андрій Рева: - Пам’ятаєте, як у тому анекдоті про Штірліца? “Не одному вам, Штирлиц, хотелось на родину», - сказал Мюллер, тяжело усаживаясь в уходящую советскую подводную лодку. Отак і ці. Тільки закінчиться щось якимись серйозними проблемами, з’ясується, що вони всі були росіяни і мають російські паспорти, я в цьому впевнений. До речі, про це говорив Арестович. Після того, як його вигнали з ОП, він почав розповідати, що там одні росіяни. І справа не тільки у прізвищах — Єрмак, Смірнов, Татаров і іже, справа в їхній ментальності. Вони, каже, мислять, як росіяни, говорять, як росіяни. І найголовніше — що вони будують росію 2.0 в Україні! Ту, яка їм ментально ближча. Чому Залужного зняли? Він ментально далекий від Зеленського, а Сирський — ментально ближчий. Залужний говорить українською мовою, тому [нерозбірливо].
Олександр Близнюк: - Так вже й Сирський не подобається! Треба ж на когось собак повісити!
Андрій Рева: - Для того Сирського і брали, щоб усіх собак повісити. Але з погляду спілкування, Зеленському легше із Сирським спілкуватися, тому що вони, в принципі, мають однакову ментальність, там немає такого ментального бар’єра, який у нього був із Залужним. Залужний — українець за своїм етнічним походженням. Оця хитрість наша українська, оцей спосіб мислення український — він вступає в суперечність із криворізьким менталітетом. В деяких людей взагалі нема ніякої національности. Запитайте, хто вони такі, вони вам не скажуть. Мислять вони абсолютно не так, як мислить той же Залужний. Патріотами [про людське око] вони стали тільки вимушено, бо до цього головне їхнє гасло було “а какая разніца?”. Ви ніколи не задумувалися, чому путін такі надії покладав на Стамбульські угоди? Скажімо, там був пункт “відмовитися від української мови як державної”. От скажіть, для Арахамії, який брав участь у перемовинах, яку цінність має українська мова? “Ви хочете, щоб була російська мова? Я ж і так па-рускі гаварю, зачєм мнє ваш укрАінскій язик!” Лише потім до них дійшло: стоп, хлопці, нас це влаштовує, путіна це влаштовує, але ж ми матимемо колосальні проблеми всередині країни, тут люди готові померти за це діло, і вони нас просто знесуть, якщо ми це підпишемо! Сьогодні вони розповідають: ми ніколи не підемо на Мінські угоди, ніколи не підемо на Будапештські! Звісно, не підете, ви навіть на Стамбульські угоди не пішли, ми ж читали! А там не було ні того, що є в Мінських угодах, ні того, що є в Будапештських — там просто капітуляція, і ви готові були її підписати!
Олександр Близнюк: - Та Мінські угоди — це перемога була для України! Дві третини Донецької та Луганської областей тримала Україна під контролем! Маріуполь був наш! Бердянськ! Херсон! Волноваха! Ізюм! Сіверськодонецьк! Усі міста були тут!