понеділок, 22 липня 2019 р.

Країна під ЗЕленню: вибори до ВР-2019

ДО ВИБОРІВ...
Пам'ятай. Те.
Mason Lemberg
Сер Вінстон Черчилль народився у 1874 році.
У 1900 році, у віці 26 років, сер Вінстон став членом парламенту Великої Британії.
Був членом парламенту Великої Британії до 1964 року. Помер на початку 1965 року.
Тобто, сер Вінстон Черчилль був членом парламенту 65 років, фактично до кінця своїх днів.
Його прем'єрство було цікаве не тільки тим як він став прем'єром, про це багато розказують, а й тим, що вигравши Другу світову війну і захистивши свій народ від окупації, через 2 місяці після капітуляції фашистської Німеччини, Герой з розгромним рахунком програв парламентські вибори популістам. Тому що "простий нарід" втомився від війни. Це не вигадка. Саме через ці причини.
Але після одного терміну популістів, вони програли вже йому. В 1951 році Черчилль став прем'єром удруге. Відтоді й почався розвиток Великої Британії. Хоч він і був змушений через кілька років по стану здоров'я залишити посаду прем'єра.
До чого це я?
Просто пам'ятайте про це, коли подумаєте голосувати за нікчемних пздболів з "новими" обличчями.


За останній місяць після неконституційного рішення Конституційного суду і початку активної виборчої кампанії, я дещо уточнив свою думку щодо причин суспільної деградації.
Зрозуміло, що основною з них є пропаганда, інформаційна війна проти України.
Тоді, 21 квітня, мені здавалося, що другою причиною деградації є малоросійськість, русофільство, совковий менталітет. І це викликало в мене тугу. Нестерпно усвідомлювати, що навколо тебе 73% совка.
Я й досі вважаю, що совку в Україні ще дуже багато.
Але після цього місяця передвиборної кампанії я усвідомив, що це не другий за значенням фактор.
Дякувати прихильникам іншого артиста, я усвідомив, що другим за значенням фактором деградації українського суспільства після пропаганди - є інфантильність.
Люди постворювали собі уявні світи, які абсолютно ні на чому не базуються, і просто не бажали виходити за їх межі, не бажали адекватно реагувати на факти (коменти попереднього поста як ілюстрація).
Їм добре в тих світах, вони там не відчувають загроз, для них індикатором правильності їхніх дій є гімн на концерті співочої гречки, для них найбільшою винагородою є світлове шоу на будівлі ВР.
А решта все нормально.
Багато з людей, що голосуватимуть за нового артіста паралельно критикуючи зелю, потім, коли двоє артістів будуть укладати коаліційну угоду, будуть виступати вже за коаліцію (незважаючи на зашквари які накопичаться до того часу), будуть виправдовувати своїх.
Вони не будуть і не захочуть сприймати реальність і факти, хоч на президентських виборах чітко бачили загрози.
Просто тоді, їхні погляди не вписувалися в манясвіт, який створював Зеля. Зараз вписуються.
Чесно вам скажу, що прихильники нового артіста зараз виглядали куди більш неадекватніше ніж прихильники Зелі. Бо другі вже усвідомили, що їх Зеля наіпав. Багато хто з них ще не хоче це визнавати, тим більше публічно, але сорочку і жопу за нього зараз мало хто рве.
Чого не скажеш за інших мрійників, яким не підходило гасло "Хуже не будет!" і агітація у вигляді смішної гречки, зате підійшло гасло "Все буде добре!" і агітація у вигляді співочої гречки.
Але все не буде добре. Це брехня і самообман.
За скочування в дно і розвінчування чиїхось інфантильних рожевих мрій, хтось інший змушений буде заплатити.
Кров'ю або державою.


ПРО МНОЖИННІСТЬ "баби ГАНІ"
Є один старий, але дуже хороший анекдот. Пішла одна родина з трохи дивнуватим сином на виставу до цирку. І ось мама пояснює своєму синочкові: "Он бачиш на арені звірі? Це слоники" А син: "Де?"" Мама: "Та он на арені!" Малий: "Щось я не поняв" Мама: "Та як же?! Он той величезний - то тато - слон. Та з мячиком - мама - слониха. А то маленьке, яке з бантиком - то слонянятко -синочок". "Не поняв, - каже малий, - а де баба Ганя?!!"
Я це до чого? Отак комусь наполегливо пояснюєш: ось це неправильно в державі новий гарант зробив, і ось це негарно в Україні Зекерманич і К вчинили, а ось за ТАКЕ - взагалі морду бють, а в кінці чуєш:"Не поняв. А де баба Ганя?!!!"
Микола САВЕЛЬЄВ, есквайр

...І ПІСЛЯ:


Мусимо перерости...
Знимка від Ihor Lylo: Українське виборче сеппуку.
Микола Савельєв
ПОЧАЛАСЯ КОНТРРЕВОЛЮЦІЯ НЕГІДНОСТИ...
Karl Volokh
Згадав сьогодні сказане за інших обставин і про інший народ, але ж як підходить до наших реалій: «Народ, никогда не упускающий возможности упустить возможность».
Ihor Lylo
Прекрасний результат, чудові новини. Я не жартую. Все має дійти до свого логічного завершення і чимшвидше.
Єдині хто програв - випускники 2019. Ідіоти!!!! Документи треба було подавати не на юристів чи економістів а в цирково-естрадне училище!!! І це я кажу без сарказму.
Mason Lemberg
Не знаю що там по мажоритарці..., але якщо брати списочну частину, то результати екзит-полів проґнозовані й достатньо нормальні.
Коли б вони були не нормальні:
1) Якби Зеля зміг мобілізувати той електорат, який вже приходив голосувати за нього, то він би легко отримав 55+%. А так... в першому турі президентських виборів він отримав 30% і 5,7 мільйона голосів, а зараз отримав 43% і 6,2 мільйонів голосів. Явка в основних його областях впала на 18%. Причому, на відміну від західної України, яка міґрує на сезонні роботи, на сході ці люди залишились в основному вдома.
2) Якби втиснули в раду Смешка з Шарієм. До цього було зовсім небагато.
3) Якби Голос з'їв ЄС. А це була реальна загроза. Або ЄС опинився на місці Голосу. Тоді б його задушили фальсифікаціями і судами.
А так...
Проґнозовано нормальні (відносно ситуації) результати голосування.
12% москвофілів. Багато? - не мало. Але не так вже й багато.
Шарій з 3,5% - а що ви хотіли з системно пройобаною інфополітикою?
Залишки Юлі - проґнозовано.
Вакарчук в коаліції - прогнозовано, дуже погано, що за рахунок голосів Порошенка, але могло бути гірше.
Порошенко... а що Порошенко міг запропонувати тим, хто прагнув концертів і шоу? Міг дещо. Але пішли іншим шляхом, на жаль.
Тим не менше, зараз країна почне відкочуватися на дно. Це очевидно.
Але нічого з тим не поробиш, якщо підліткове суспільство капризує і скочується в дитячість.
Мусимо то перерости.

ВЕЛИКИЙ РУЙНІВНИК
Після позачергових парламентських виборів, на яких більшість голосів отримала віртуальна партія нового президента країни, Україна стає схожа не стільки на себе саму з недавнього минулого, скільки на Росію Путіна або на Білорусь Лукашенка
Причому навіть не на Росію раннього Путіна, а на країну, в якій вдалося домогтися тотального об'єднання номенклатури і населення навколо нового президента, на країну "Єдиної Росії". І не на Білорусь раннього Лукашенка, в якій парламент ще пручався самоуправству нахабного зайдиголови, а на Білорусь, в якій законодавча влада просто перетворилася на продовження президентської адміністрації. Зеленському вдалося пройти шлях керівників двох сусідніх країн по нейтралізації парламенту з куди більшою швидкістю, ніж самим Путіну і Лукашенку.
Але це зовсім не означає, що вже завтра - або восени - Україна перетвориться на похмуру авторитарну державу, в якій всю владу буде зосереджено в офісі президента країни, парламент стане "скаженим принтером" за зразком Державної Думи, судова влада розчиниться у виконавчій, а телеканали будуть славити "слугу народу", який перетвориться на "батька нації". Ні, звичайно, і Рада буде "принтером", і суди стануть слухняними, і більшість телеканалів - лояльними.
Але весь цей банкет повинен хтось оплачувати. Путін і Лукашенко - не найвидатніші політики сучасного світу. І на населення їм плювати. Але у Путіна були нафтодолари, а у Лукашенка - російські подачки. Путінський режим збудований саме на доходи від продажу енергоносіїв, лукашенківський - на крихти з панського столу, на паразитуванні на російській економіці.
Вибудувати авторитарний режим на кредитах міжнародних фінансових організацій не вдавалося ще нікому. Україну, як завжди, врятує її бідність, відсутність у більшості населення державного інстинкту і готовність народу до опору в ситуації, коли його очікування не виправдовуються.
Росіян у рішучій боротьбі проти авторитаризму завжди зупиняв саме імперський інстинкт, боязнь "зруйнувати Росію" разом з режимом. У білорусів такого інстинкту немає, але і здатності до опору не спостерігається. А ось те, що в українців поєднуються і те, і інше, і третє, робить український народ великим руйнівником - і руйнівником чужих імперій, і руйнівником будь-яких спроб побудувати авторитаризм, і руйнівником свого власного майбутнього.
Кадр із широковідомого скандального відео про перебування кловна (п'яного? наколотого?) на Закарпатській митниці https://www.youtube.com/watch?v=i_FvF8nbRWc

Mason Lemberg
Якщо вже говорити про результати парламентських виборів, а не про результати пропаганди, відсутність інформаційної політики, інфантильність та совковість, то результати наступні:
Найголосніше крикливий Ляшко і Ко - 3,84%
Народний фронт (реально кращі люди з партії) і прем'єр Гройсман - 2,21%
Революційна Свобода - 2,24%
Місцевий полковнік реформатор армії за 5 днів - 1,08%
Самопоміч - 0,66%
Реформатор всія Грузії - 0,47%
Антикорупціонери і Гнап - 0,19%
Надя Савченко - 8 голосів.
Більшість з тих людей мали можливість долучитися до реформ і зробити країну краще.
Але все що більшість з них робило - поливало гівном владу.
Ось їхні результати.
Результати тих що прийшли сьогодні будуть не кращими.
Просто вони ще цього не усвідомлюють.


Дмитро Корчинський:
Печерська Народна Республіка: ватний парламент, ватний уряд, ватний президент! Тепер для того, щоб бити морди ворогові не потрібно буде їхати на Донбас! Найкраще з того, що сталося, - це знищення ілюзій націоналістичного середовища. Як вчив нас Джон Леннон, займайтеся війною, а не одностатевим коханням!
Корчинський - вибори в Україні 2019. Зеленський і парламентські вибори 21 липня 2019
https://www.youtube.com/watch?v=UYkmTuFVxmg&feature=share


НА ЦИХ виборах "Свати" вдруге перемогли "Небесну сотню"...І я не про партії чи мажоритарників (((
ЖОРСТОКО?
Але, на жаль, це правда.
Микола САВЕЛЬЄВ, есквайр
Пізнаєте гру? Це руки тих, хто ці вибори виграв. "Слуги народу", наперсточники, сховали кульку в рукаві. А їхні виборці, отой "народ", того не помітили і сподіваються на виграш.
Країну поклали під ЗЕлень.