неділю, 27 жовтня 2019 р.

Зеленський і Єрмак. Хто реально формує зовнішньополітичний курс України?



Єрмак. З Іспанії до Золотого.
Багато українських ЗМІ вже детально висвітлили візит президента Зеленського в Золоте і його спілкування з добровольцями, які протестують проти відступу української армії з української землі. Стиль, мова, лексика напівкримінальної шпани, що їх продемонстрував Зеленський, вже широко висвітлювалися і, загалом, отримали вже неґативний резонанс практично у всіх засобах масової інформації. Але нас, як завжди, цікавлять деталі. Бо головне - дрібниці. У поїздці Зеленського супроводжувала вже зовсім несподівана у такім візиті й маловідома широкому загалові особа - Андрій Єрмак.


Особистий помічник президента, довірений парламентер з усіх слизьких і закулісних тем. Його рухи в українській політиці ми висвітлювали у “Хроніці...”. Саме він вів переговори з Джуліяні, саме він вів переговори з [потенційними] австрійськими інвесторами, зацікавленими у придбанні української землі, саме його збирався відправляти Зеленський на чолі групи переговірників щодо газу (див. “Хроніку...” з 11.09.2019 р.). Міністр закордонних справ Пристайко в інтерв'ю досить ясно позначив Єрмака як фахівця з "чутливих і делікатних питань". Не питатимемо, звідки у фахівця з інтелектуальної власности такі здібності до переговорів - самородок, талант? Проте ефективність переговірника визначається результатом. Тож який результат ми маємо?
Переговори з Джуліяні вилилися в обвал україно-американських стосунків і дикий внутрішньополітичний скандал у США. Земельне питання - одна з основних фішок економічної програми Зеленського, джерело ґлобального інвестування в Україну - закінчилося забороною участи іноземців і майбутнім дерибаном землі між вузьким колом людей за низькою ціною. Інформована про всі українські рухи в газовім питанні, Росія твердо веде справу до реалізації свого плану - "качаю скільки хочу й коли хочу". ВЛАСНЕ, РЕЗУЛЬТАТ “ЧУТЛИВИХ І ДЕЛІКАТНИХ” ДІЙ ЄРМАКА НА МІЖНАРОДНІЙ АРЕНІ ПРОСТО КАТАСТРОФІЧНИЙ ДЛЯ УКРАЇНИ.
Ну, гаразд, іспанське вино й осетрина в Іспанії - це зрозуміло, але Золоте? Що потрібно в Золотому Єрмакові? Це не його сфера, не його тема, не його континґент переговорів, а проте, схопивши наплечника й Вову, Єрмак летить до Золотого.
Результат ми бачили всі. Але є деталі.
Первинна, зі самого початку, аґресія не характерна для спілкування Зеленського. У першій фазі його спілкування завжди проглядається, хай і короткий, етап встановлення позитивного емоційного контакту. Це професійна звичка, й вона вже стала частиною його особистости. Жорстка аґресія з перших хвилин означає лише одне: ЩЕ ДО КОНТАКТУ ЗЕЛЕНСЬКОГО ДОВЕЛИ ДО СТАНУ ПСИХОЛОГІЧНОГО НЕСПРИЙНЯТТЯ АРҐУМЕНТІВ ІНШОЇ СТОРОНИ. ЙОГО ОБРОБИЛИ НА КОНФЛІКТ ЩЕ У ЛІТАКУ. А далі все пішло, як є - аґресія, "ти", "я не лох" тощо.
Крім Єрмака, інших авторів цієї обробки немає - Богдан далеко, пілоти зайняті, зі свитою Вова не спілкується. Непрямим підтвердженням причетности Єрмака служать і слова, сказані Єрмаком після зустрічи: "Жаль, но еті люді билі настроєни на нєґатів". Класичний психологічний прийом змішування причини й наслідку.
Ми завжди були прихильниками класики. Класики казали: "Шукайте, кому вигідно". Так, сui prodest? - кому вигідно, щоб українські війська відступили з української землі? Відповідь одна - Росії. Останні півтора року українські війська крок за кроком наближаються до структурних центрів ОРДЛО. Вони стоять за 2-3 км від Донецька, напівоточено Докучаєвськ, падіння якого може взагалі обвалити ввесь фронт сепаратистів, українська армія явно виграє позиційну війну. В Росії немає ресурсів для масштабної аґресії. Залишається тільки одне - політичними маніпуляціями змусити Україну прийняти умови аґресора. Тим більше що об'єкт маніпуляцій - президент України - жалюгідний і нікчемний. І залучення до цього питання Єрмака зовсім не випадковість.
Єрмак - особа, яка світла не любить. У своїх інтерв'ю він постійно повторює, що не хоче займати жодних державних посад, а хоче бути "БЛИЗЬКОЮ ДО ПРЕЗИДЕНТА ЛЮДИНОЮ". Похвально. І ІДЕАЛЬНА ПОЗИЦІЯ, ЩОБ ЧИНИТИ ПРИХОВАНИЙ ВПЛИВ І МАСКУВАТИ ВЛАСНІ ЗВ’ЯЗКИ.
Ми принципово проти втручання в особисте життя людини, але... Батьківщина вимагає.
Почнемо зі зв'язків особистих. Дуже близька Єрмакові жінка (любімая женщіна \ дружина \ цивільна дружина \ кохання всього життя - не має значення) є громадянкою Російської Федерації. В адміністрації Зеленського - це тренд. Там в багатьох таке саме, але вона БЛИЗЬКА РОДИЧКА СЕНАТОРА РФ ВАЛЄРІЯ ПОНОМАРЬОВА. Саме в його особняку в Іспанії і проходила більшість етапів переговорів Єрмака з Джуліяні. Познайомився Єрмак з Пономарьовим через бізнес-партнера останього, теж ГРОМАДЯНИНА РФ РАХАМІМА ЕМАНУІЛОВА, ЯКИЙ Є СПІВВЛАСНИКОМ БІЗНЕСУ ПОМІЧНИКА ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ АНДРІЯ ЄРМАКА.
А тепер про бізнес.
Єрмак є бізнес-партнером Емануілова у двох українських компаніях - ТОВ М.Е.П. і ЗАТ Інтерпромфінанс Україна. Емануілов - засновник компанії Інтерпромторґ, яка значиться серед акціонерів російського Інтерпромбанку. Одним з членів ради директорів Інтерпромбанку є ІВАН САДЧІКОВ — ЗЯТЬ СЄРҐЄЯ ПРІХОДЬКА.


Так, так. Того самого, перед яким мало не на колінах повзав Дєріпаска, і ОДНОГО З КУРАТОРІВ І ДІЮЧИХ СИЛ ТАЄМНИХ ЗОВНІШНЬОПОЛІТИЧНИХ ОПЕРАЦІЙ РФ.
І що ж це виходить? Поруч із нашим президентом у "чутливих і делікатних питаннях" перебуває людина, безпосередньо зв'язана з російськими центрами таємних зовнішньополітичних операцій? Чи не звідси Росія знає майже про кожен український рух у міжнародній, і не тільки, сфері? Хто реально формує зовнішньополітичний курс України - президент Зеленський чи Сєрґєй Пріходько через Єрмака?
Тільки не треба кричати! Не будіть СБУ...