вівторок, 10 грудня 2019 р.

Нормандський пшик



Опубліковані "рішення Нормандського саміту" - це папірець, на якому щось написано, що не має ЖОДНОГО процесуального значення - хоча б тому, що він ніким не підписувався. 😉

НОРМАНДСЬКИЙ ПШИК
"Слово з чотирьох букв,
що коротко характеризує
діяльність Зеленського?
Пшик" (с)
Широко розрекламована зустріч "нормандської групи" у Парижі закінчилася, як і належить, нічим. Повторенням тих самих, уже обридлих усім формул і не діючих рецептів вирішення проблем. Домовилися домовлятися далі.
Треба сказати, що всі зацікавлені у цьому особи проявили в цьому питанні дуже серйозну активність. Захід, побоюючись, що Зеленський може піти на непродумані поступки Путінові і прекрасно знаючи, що Путін принципово не працює під тиском, спрямував напередодні і в день переговорів на Росію буквально шквал атак - заборона участи спортсменів Росії у міжнародних змаганнях (допінґ-скандал), звинувачення у вбивствах і організації резидентур на території Европи, прийняття Генеральною асамблеєю ООН вимоги про демілітаризацію Криму тощо.
В Зеленського під вікном затишно розташувалася міні-копія Майдану, яка загрожувала легко перерости у повномасштабну версію в разі якихось вовиних пустощів.
Щоб уникнути різких рухів, Европа погодилася підкинути Зеленському 500 млн. евро кредиту на підтримку штанів, а МВФ ласкаво пообіцяв поговорити про кредит у 2020 році.
Ще 12 листопада ми оголосили концептуальні пункти пропозицій Росії, що їх вона має намір дотримуватися в питанні Донбасу. Тоді все це ходило у вигляді проєкту документа всередині путінської адміністрації.
Жодних змін не відбулося, позиція Росії не змінилася.
"1. Конституційне закріплення "особливого статусу" для територій окремих районів Донецької та Луганської областей. У документі це називається "території особливої ​​форми функціонування законодавства і державної влади". Під поняття "особлива форма" пропонується підвести закріплення в бюджеті України окремої статті видатків на фінансування цих територій, узгодження форми оподаткування цих територій, узгодження форми загальноосвітніх програм, функціонування політичних партій та організацій, функціонування органів охорони правопорядку і судової системи. Також пропонується ввести квотований принцип представництва цих територій у Верховній Раді України.
2. Законодавче закріплення повної амністії всім учасникам збройних формувань ОРДЛО, всім учасникам і організаторам виборів і референдумів.
3. Закріплення у законодавстві України функціонування транскордонної форми економічного співробітництва за рішенням органів ОРДЛО.
4. Проведення виборів до місцевих органів після виконання цих умов.
5. Передача контролю за кордоном українським підрозділам після проведення виборів."
Того ж дня ми озвучили значно важливіший документ - доповідь начальника генерального штабу ЗС РФ генерала армії Ґєрасімова на загальновійській нараді, в якій узяли участь командувачі військових округів ЗС РФ, розташованих на европейській частині Росії, командувачі родів військ ЗС РФ, начальники штабів і оперативних відділів відповідних армійських формувань, де Україна проходила окремою й вагомою темою. "Доповідь Герасимова. Основні положення" https://timeze2019.blogspot.com/p/blog-page_13.html
У доповіді чітко мовилося: військове придушення України неможливе, у прийнятні з погляду ситуації, терміни.
Ані вибору, ані простору для маневру в Путіна просто не було. Наївна впевненість (необґрунтована) Зеленського в особистій харизматичності, наштовхнувшись на злісне бурчання шкутильгаючого, набряклого Путіна, що похмуро зиркав через щілинки заплилих очей, розсипалася на порох.
Епохальне "тет-а-тет" вилилося у 12-хвилинний монолог Путіна і вручення Зеленському папки пропозицій щодо газового питання.
Усе, що везе з Франції Зеленський, - це т. зв. "обмін усіх на всіх". І саме на цім питанні треба зупинитися окремо.
У списках для обміну з боку України значаться 286 осіб. Росія визнає наявність менш ніж 200. Большість у визнанім спискові — цивільні особи, засуджені й захоплені на території ОРДЛО\РФ.
З боку Росії у списках на обмін 251 особа, усі вони - військовослужбовці або розкрита аґентура.
5 грудня 2019 року Міжнародний кримінальний суд ООН опублікував звіт про результати попередніх розслідувань, в тому числі щодо ситуації з порушенням прав людини в анексованім Криму й на Донбасі. Пункти 277-280 звіту чітко вказують на міжнародний характер конфлікту, що спричинив жертви серед мирного населення і матеріяльні збитки. У списках Росії є люди, які реально можуть давати свідчення Міжнародному кримінальному судові. Їхня видача Росії - зрада й повторення історії Цемаха.
Зеленський свідомо чи по дурості повторює історію, яка може дуже дорого обійтися Україні у чисто матеріяльному плані - пред'явлення Росії цілком обґрунтованих претензій на мільярди доларів (див. “Про що мовчить Зеленський. Хто заплатить за Донбас” https://timeze2019.blogspot.com/2019/10/blog-post_6.html)
https://lesinadumka.blogspot.com/2019/11/blog-post_22.html).
Й усім громадянам України, незалежно від політичних симпатій: за всю цю дурість, що її чинять Зеленський і Ко., платити доведеться вам, з вашої кишені, вам і вашим дітям.


Єдиний позитив паризької зустрічі "нормандської четвірки" відзначили миротворці з Myrotvorets News: у залі Єлисейського палацу, де проходив брифінґ її учасників, роялю для коміка не розчохлили, концерту не було. 😉