понеділок, 27 січня 2020 р.

Інформаційна операція з формування ставлення Зеленського до ЗСУ



В офісі президента хтось дуже старанно формує для Зеленського неґативну думку про армію, яка воює. Основні претензії до армії і суть невдоволення, що їх вони висловлюють армійцям, це по суті витягнуті з пам'яти, локальні проблеми 14-15 років. І хтось в ОП дуже старанно, множачи у рази, приписує ЗСУ минулі "дитячі хвороби", які залишилися в далекому минулому. А найголовніше, ці “хтось” дуже старанно вдувають це все у вуха Зеленському. Наприклад, те, що батальйони не підкоряються комбриґам, а воюють самі, як хочуть. Що бриґади не підкоряються ОТУ і ШООС, а самі творять, що хочуть. Що всі бойові зіткнення - це боротьба за коридори для проходження контрабанди. І взагалі, що ввесь контрабас йде через ЗСУ. Ще була спроба вселити дезу про тотальний аватаризм і масові небойових втрати, але тут є цифри, які легко перевіряються. А от некерованість і контрабанда - це те, що легко заходить в голову тому, хто зовсім не в курсі справ на фронті.
Зеленський не знає і не розуміє армії. Він не довіряє армії. Він не знає всіх етапів становлення армії з 14 року. Тому зараз йому з нуля формують думку, яка не відповідає реальности.
Всі пам'ятають, як 15 року, під час і після кожних переговорів, масово летіли "заборони на стрільбу", тому що для "партнерів" по переговорах це, типу, було показником дотримання мінських. Щось подібне простежується й нині.
Зеленський вірить, що може "припинити війну" і все якось розсмокчеться. І йому зараз навіюють, що в усьому винні офіцери, які не хочуть припиняти війну. Тому що контрабанда.
В нас справді збільшилася кількість обстрілів. Особливо у зонах відведення. Особливо тоді, коли від наших бійців вимагають тиші. Але цих обстрілів не фіксують ОБСЕ, яких знову перестали пускати на багато ділянок фронту на окупованій території. Нашу відповідь фіксують, а обстріли наших позицій - ні. Росіяни також знають графіки запусків БПЛА ОБСЕ і запускають своїх армійських “птахів” під виглядом ОБСЕшних. І, звісно, росіяни точно знають, коли у нас оголошено типу "заборону" на стрільбу й навалюють майже безкарно. Чому майже? Тому що ми воюємо 6 років. Тому що більшість командирів воюють з 14-го. І вони знають: усе, що обіцяють росіяни, це брехня й підготовка до провокації. Тому знову з'явилися контрбатарейні групи, які подавляють спроби обстрілів. І, звісно, «це не ми». Але на жаль, іноді буває пізно. Й ми не можемо про це говорити. Бо зараз це однозначно трактується нам у мінус. Зараз немає можливости працювати на випередження. Але подавляти треба. Це життя людей. Обраний президент і верховний головнокомандувач вірить у те, що зможе якимось дивом це розрулити. У 14-му - 15-му це все ми вже проходили, й кінець ілюзіям коштував дуже великої крови.
Але Зеленському розповідають не це. Йому навіюють, що ЗСУ - це така некерована банда, якій вигідно воювати.
Чому вигідно? Тому що контрабанда. І найпаскуднішим є те, що, за випадковим збігом обставин, прикордонники раптом припинили ловити контрабандистів. Просто перестали виїжджати туди, де проходять караванні стежки.
На жаль мета цієї інформаційної операції - не просто неґативне ставлення верховного головнокомандувача (так, я знаю, але це посада й він ним є) до тих, на кого він має спиратися у захисті України і кому має довіряти. Мета - створити в Зеленського думку, що армія - це просто перешкода для нього особисто і для його миротворчих планів. Це може істотно відбитися на всьому. Від військової доктрини до фінансування і планів розвитку ЗСУ. Це загрожує дуже поганими наслідками. Зеленський не розуміє повністю, що було 14-го року. Зеленський не знає, якою ціною відбулося відродження армії. Для нього це "готовий інструмент", який він отримав разом із посвідченням. І зараз, позаяк “влада бариг” більше не “наживається на війні”, а війна не закінчується, Зеленському навіюють, що треба ще максимально переформатувати армію. Адже, за словами порадників Зеленського, яким він дуже довіряє, армія воює, чи не заради захисту України, а заради контрабасу. Нащо мати армію, яка поводиться, як некерована банда? Нащо утримувати армію, яка сидить на контрабанді? Скоротити все, що залишилося від попередньої влади й не паритися. Заодно і гроші заощадити можна, й уславитися як миротворець.
Я так підозрюю, що це є спланована й чітко реалізована операція кремля. Одна з. В нас президент, який просто пропустив повз себе 6 років війни. І в нього у голові ця тема, як білий чистий аркуш. Що на ньому напишуть порадники і партнери, те і буде. І зараз вони пишуть не дуже добрі речі. А Кремль їм всіляко підіграє. Бо це їхній план.
Роман Донік (Roman Donik)

В офісі президента хтось дуже старанно формує для Зеленського неґативну думку про армію, що воює https://enigma.ua/articles/v-ofise-prezidenta-kto-to-ochen-staratelno-formiruet-dlya-zelenskogo-negativnoe-mnenie-o-voyuyushchey-armii