середа, 19 квітня 2023 р.

Чому мовчить Зеленський?


 


Сьогодні в нас чергова річниця. Роковини, я б сказала. 4 роки тому нинішній президент виступав на стадіоні. Пообіцявши стати вироком тодішньому президентові. А, схоже, став вироком всім нам.
Не пишіть мені, прошу, що він не втік і став на оборону. На оборону стали десятки тисяч наших людей, які йшли на смерть за свою країну, виходили голіруч проти танків. Наші люди, своїми розтерзаними тілами, зупинили підписання позорних угод, які планувалися в Стамбулі.
Ми не знаємо поки, яку долю країні і людям готувало найвище керівництво держави. Дізнаємось, вірю.
А чи показували в єдиному марафоні перемовини Сівковича з Куліничем? Чи там і досі співає і матюкається Поворознюк?
Розвідка (не наша, ясно ж) оприлюднила сенсаційні матеріяли. На найвищі пости в державі призначались зрадники і вороги. Цей факт був вміло перекритий іншими інфоприводами. Які ми тут всі натхненно тягали в зубах.
Колективне несвідоме, воно так і діє. Але ФБ, який не так давно постив картинки про те, яке хто дерево і про три бажання, які мають справдитися наступного року, тиждень обговорював Субботу. ФБ взагалі слухняно бігає за заданими алґоритмами.
Так от, 5 квітня були оприлюднені перемовини кремлівського «куратора» з «кротом» з СБУ. Це сенсаційна інформація, з якої можна сміливо робити висновки, що якщо в СБУ на найвищі посади ТАК призначались люди, то немає ґарантій, що в офіс президента, наприклад вони призначались по-іншому. Не кажучи вже про дрібніші структури.
І зараз вже досить очевидним стає все, що відбувалось до 24 лютого - і «ваґнерґейт» зі здачею деталей спецоперації, і османський «туризм» на літаку патрушева, і скорочення оборонних замовлень, і перехід заводів оборонного напрямку на 1 чи 2-денний робочий тиждень. Та багато що стає зрозумілим.
Але президент України мовчить вже 14 днів. Ані пари з вуст.
Чому мовчить Зеленський? Ви уявляєте подібне мовчання, наприклад, у британців? Під час війни? От і я не уявляю.
Президент має відповідати. Не хоче зараз, буде після війни. Доведеться. Країна не проковтне, як проковтнула зраду з «ваґнерівцями».
Далі - текст Юрія Бутусова. Поки я свій збиралась писати, Юра вже все написав.

👇
Чи президент України Зеленський все таки відкоментує сенсаційну справу ДБР та СБУ щодо російських "кротів", чи він боїться вступити в конфлікт із мережею ФСБ у своєму оточенні?
Два тижні я чекав. Тепер мовчання президента звучить як зізнання у злочині, і треба називати речі своїми іменами.
За два тижні президент Зеленський не знайшов ні хвилини відкоментувати сенсаційне викриття цілої групи аґентів ФСБ рф, яких президент Зеленський перед російським вторгненням призначив на найвищі посади у Службу безпеки України.
5 квітня ДБР та СБУ оприлюднили просто шокуючі докази по справі співробітника ФСБ рф Володимира Сівковича - ФСБ якимось чином змусила президента Зеленського звільнити патріотично налаштованого генерала СБУ Баранецького і призначити на найвищі посади - начальника Головного управління внутрішньої безпеки та начальника Головного управління СБУ по Криму - російських аґентів, відповідно, Наумова та Кулініча.
Росія перед вторгненням взяла під свій повний контроль СБУ (за винятком одного департаменту - департаменту контррозвідки) і отримала доступ до всіх наших державних таємниць та секретів, і все це завдяки указам президента Зеленського.
Зеленський та Баканов, згідно з кримінальною справою, оприлюдненою СБУ та ДБР, працювали на росію, виконували завдання ФСБ, і внаслідок злочинних указів президента загинули десятки тисяч українців, Зеленський за законом несе повну відповідальність, він діяв як зрадник, призначаючи ворогів на порушення закону про люстрацію. Тому не треба дивуватись, чому не підірвано жодного мосту, а "слуги народу" не купували снарядів й іґнорували попередження про вторгнення.
Але хтось змусив викреслити з презентації ДБР та СБУ головне - за чиїми указами призначено відкритих ворогів України і звільнено чесних контррозвідників?
Я сподівався, що президент визнає це сам, що він скаже, що його ввели в оману, що йому збрехали, що він повірив. Треба, звісно, зазначити, хто ж увів його в оману, щоби ці люди, які діяли цілою групою, були затримані й давали свідчення на суді. Але Зеленський обрав шлях мовчання - шлях брехні та ганьби.
Що ж, утримання Єрмака, Татарова, Демченка, Баканова, Кулініча, Наумова, Гетьманцева при президенті та їхній захист, порятунок контактерів з рф та Сівковича від кримінальних справ - це красномовна відповідь. Який висновок з мовчання Зеленського можемо зробити? Він боїться, що, якщо здати всіх негідників, то вони не мовчатимуть і здадуть його самого. Тому мовчання президента у справі про здачу СБУ під ФСБ рф показує, що це не була помилка, це зроблено свідомо. І треба використати всі можливості, щоб президент Зеленський був змушений відповідати, як би йому не хотілося уникнути відповідальности самому і врятувати від неї свої подільників. І тут доведеться говорити, бо цих рік крови ніхто не пробачить.