вівторок, 23 квітня 2024 р.

То де генерал Залужний?

 

Генерали Валерій Залужний і Сергій Шаптала

... � - Де Залужний?
Volodymyr Tsybulko: - За інформацією з джерел з оточення Залужного, в нього зараз — так званий “режим занурення”, це методика швидкісного вивчення мови, і він піднатягує англійську. Це безперервний мовний режим — виключно англійська й більше ніякої мови. Основу він знав, і за два місяці можна вийти на якийсь рівень.
Мені здається, якби були якісь небезпеки, то партнери би вже [про це знали]... Принаймні, якісь би публікації в західних ЗМІ випливли. Дуже дивною була публікація з рейтинґом, де Зеленський набирає 27%, якби вибори відбулись найближчої неділі, а Залужний — 24%. Як правило, працює схема, вивірена в часі: будь-який представник влади програє у 2-му турі представникові опозиції відсотків 90. Бувають винятки, але... Тобто, що б не робили Зеленський та його оточення, питання лише в тім, як вони вийдуть з влади — чи з великими термінами ув’язнення, чи на них почне діяти якийсь імунітет, будуть якісь домовленості, бо те, що вони витворяли з Порошенком, - їм же ніхто того не пробачить, вони ж самі знають, що їм доведеться пройти через те, що вони прилаштували Порошенкові.
� - Як ви можете прокоментувати заспокійливі слова Валерія Залужного 3 лютого 2022 на 1+1 з приводу скупчення московитських військ уздовж наших кордонів?
Володимир Цибулько: - Залужний і Шаптала — Шаптала теж 17-го дуже заспокоював — вони насправді розуміли, що політичне керівництво підвело країну під війну, і їм треба не видати своїх намірів. Вони вже, по суті, на той час вели передмобілізаційну роботу з частиною офіцерського корпусу, з ветеранами АТО. Ветерани АТО вже були, по суті, на низькому старті. Хочу нагадати, що в Бородянці не було військових частин - Бородянку перші боронили АТОшники. Було 14 автоматів у Бородянці. Вони в бою відбили зброю й вигнали окупантів. Потім, звісно, налетіла авіяція і набомбили там, але боронили вони Бородянку мужньо, я вже не кажу про Гостомель. 4-у бригаду контрактників вивели з Гостомеля на Донбас, частину перекинули на охорону Чорнобильської атомної, а строковики лишилися в гарнізоні, й навіть вони мужньо й досить організовано прийняли перші удари. Але вже в ніч з аеродрому ворога вибивали структури розвідки, ГУР і Альфа, тобто підготовлені бійці, діяли дуже грамотно. Потім долучилися ветерани АТО — майор Гетьман, майор Лапін воювали в Гостомелі в перші місяці.
Тому краще оцінювати не заспокійливі слова військових, а їхні професійні дії щодо організації оборони. Мені здається, що Залужний завжди був поставлений нарозкаряку між політичним керівництвом і військовою необхідністю, й це було дуже тяжко. Але, доки була змога, він балансував... Врешті-решт психи зірвалися, побачивши, що вони просто м’якнуть на тлі крицевого генерала, і вони вирішили покорчити із себе мачо. Ну, покорчили — частину території втратили, людей втратили. За це ж хтось має відповісти, правда?