середу, 24 квітня 2024 р.

Сенат проголосував ЗА!!!

 



"Breaking News зі США. Вівторок, 23 квітня 2024, 21:40 EDT. Конґрес США щойно остаточно схвалив законопроєкт про допомогу Україні!
Об'єднаний законопроєкт про допомогу Україні, Ізраїлю та Тайваню щойно остаточно схвалено Сенатом Конґресу США (79 голосів "за", 18 - "проти"). Проти голосували 15 ультраправих республіканців, які проти допомоги Україні, та троє лівих демократів, які проти допомоги Ізраїлю. Троє республіканців не голосували.
Законопроєкт наразі прямує на підпис президентові Байденові. Президент обіцяв підписати його, щойно він потрапить на президентський робочий стіл."
Igor Aizenberg

Отже, про схвалення законопроєкту Сенатом стало відомо у Вашинґтоні 23 квітня, о 21:40 год. за місцевим часом (24 квітня, о 03:40 год. за Києвом). А вчора вранці, о 08:47 год. за Києвом, коли у Вашинґтоні ще була глупа ніч, tZE inform опублікували наступне повідомлення:
"Шестеро сенаторів США від Республіканської партії притягли в Сенат купу документів про фінансові махінації Зеленського та його оточення і вимагають введення економічних санкцій проти них.
Притім вони вимагають викликати міністра юстиції з доповіддю про судові справи, вже порушені проти Зеленського за злочини у США.
Ні сьогодні, ні завтра остаточного рішення Сенату США щодо виділення допомоги Україні не буде."
tZE inform

О 13:52 год. за Києвом tZE inform публікують update:
"Напівпуста зала Сенату США.
Розгляд закону H.R.3935, Securing Growth and Robust Leadership in American Aviation Act.
Більшість сенаторів сидять по фракціях, переконуючи один одного, що те, що Україна обрала, і сама Україна - дві великі різниці.
Після читання документів, які їм вивалили, в це вірять лише повні ... оптимісти."
tZE inform

Якщо це правда - гадаю, що так, - то, на наше щастя, переконати 15 ультраправих сенаторів-республіканців вдалося швидше, ніж передбачали tZE inform. Сумнівів у тому, що свідчення про фінансові махінації Зеленського та його оточення, вчинені за п'ять ЗЕлених років, таки існують і що це справді дуже велика купа документів, гадаю, нема ні в кого. Ясно, що намір ультраправих був зірвати голосування, а для цього є низка способів, приміром, хтось із сенаторів може влаштувати так званий філібастер. Звідки документи взялися в трампістів - цікаве питання. Могла ФСБ розстаратися. Крім того, відомо, що Вікторія Спартц збирала такі свідчення. А пригадуєте Гарячу лінію Генерального інспектора США*, яку в січні минулого року спільно відкрили в Україні Держдеп і Аґенція США з міжнародного розвитку (USAID)? Саме для збору таких свідчень цю лінію й відкрито. Надіюся, вона ще працює і Генінспекторові США вже відомо, чи скоро стане відомо про українську відповідь на допомогу США: як щойно повідомили tZE inform, Міноборони створило Офіс для управління військовою допомогою від партнерів, призначений, очевидно, для списання вкраденого (після чого контору ліквідують).
Коротше, слава Богу, що зірвати голосування Сенату не вдалося. А щодо корумпованої ЗЕвлади, сподіваймося, Генінспектор США та ФБР впритул займуться нею, коли прийде час. Наразі допомогти нам відбитися від рашки має бути абсолютним пріоритетом.
________________