четвер, 20 червня 2024 р.

Про реальну мету Єрмака і Зеленського на так званому "саміті миру"

 




... Юрій Луценко: - Щодо “саміту миру”. Передусім, хочу вибачитися: я був не зовсім точним, говорячи про перспективи цього “саміту”. Я вважав, що Єрмак, який тримає Зеленського не просто в теплій ванні, а в такому ситному теплому бульйоні — от він плаває в цьому бульйоні і йому розповідають, що він найбільша акула у всесвіті, що він найвеличніший лідер, від інтерв’ю якого залежить обрання чи необрання президентів, прем’єрів, голів урядів і т.д., він абсолютно переконав у цьому Зеленського. Я говорив, що Зеленский заскучав за аплодисментами і Єрмак просто організовує йому велике шоу, де йому точно будуть аплодувати. Це тільки наполовину правда, бо, як стало зрозуміло напередодні саміту і вже сьогодні, коли ми маємо опубліковану резолюцію цього саміту, Єрмак пішов далі. Він справді привіз Зе для отримання найбільшої з можливих сцен з найбільшим представництвом, у тому числі (сміється) з Всесвітньою боксерською організацією і (сміється) з міністром зі справ ув’язнених одної з азійських країн. Окей. Проте, там було й серйозне представництво, Зеленський там виступив, йому поаплодували, але там розглядалися не 10 пунктів “формули зеленського”, а лише три: продовольче питання, яке цікавить Африку, енергетично-атомне питання, яке цікавить всі країни світу, і обмін полонених, що його підтримує будь-яка нормальна людина, тим паче, що йдеться про дітей. Все! Там немає ні територіяльної цілісности України, ні виводу окупаційних військ, ні жодних инших речей, які могли би означати закінчення війни. Зате там є пунктик про те, що наступний форум має бути за участи росії. Це все означає, що Зеленський сам себе загнав у пастку в той період, коли ЗСУ впевнено наступали, коли здавалося, що ми зламали хребет російській окупаційній армії, Зеленський до того сам себе переконав у переможності, у своїй величності, що заборонив будь-кому вести переговори з путіном, а все його оточення і він сам 100 разів повторили, що він із путіном ні про що не збирається домовлятися, доки той не виведе всі війська. Й тому треба було якось витягнути його з глухого кута, в який він сам себе загнав. І ось для цього Єрмак зібрав усю цю величезну “бригаду” президентів, прем’єрів та їхніх представників, які тепер просять найвеличнішого лідера Зеленського: “Ну, будь ласка, бо ми вже в Новій Зеландії, в Кабо-Верде й у Східному Тиморі не можемо — скасуй свій указ і говори з путіном!” Але ж це потрібно не тільки Зеленському — це потрібно також і путіну, він постійно хоче повернутися в ситуацію 22 року і Стамбула. І хай нікого не обманюють виступи Зеленського в Берліні, де він знову, в традиціях переможної частини 22-го року розповідав, що, мовляв, ми не підемо на жодні перемир’я, на жодні переговори, війна до кордонів 1991-го, і те саме тут повторювала вся його тусовка.
Не треба себе дурити. Насправді, ситуація — я скажу про неї з притаманним, надіюся, мені гумором. Якось, коли я працював в МВС, мені донецький начальник УВС подарував ориґінал рапорту участкового Донецької області 1944 року. Донеччина, 1944 рік, пораненого червоноармійця роблять участковим, і він пише рапорт:
“Объезжая на казенной кобыле вверенную мне территорию колхоза имени Калинина, услышал издалека женские крики о помощи. Прибыв в район 3-й фермы, обнаружил бригадира Степанова, без брюк, активно лежащим на колхознице Сидоровой. При этом колхозница Сидорова громко кричала о помощи, но движения ее рук и ног выказывали обратное. В связи с чем постановил отказать в возбуждении уголовного дела.»
Так от, ця смішна історія дуже нагадує переможні крики команди Зеленського, яка насправді має на меті почати прямі переговори з путіном. Як написав сьогодні прекрасний розумний оглядач Магда, Альпи родили три миші: продовольство, енергетика, полонені, але це благі побажання, там нема жодного механізму їхнього виконання! Ніхто ж не вірить, що путін завтра вийде з Енергодара, віддасть всіх полонених включно з дітьми і Азовом і перестане обстрілювати Миколаївський та Одеський порти. Але під тими мишами є ще кротяча норка: п’ята колона, як організовувала все — щоб не стати членом НАТО, щоб роззброювати країну, щоб розвести війська, щоб не готуватися до нападу, щоб підписати стамбульську хр..нь, оця п’ята колона сьогодні заклала в шоу, де був присутній цілій президент України, кротячу міну - кріт притяг цю міну під назвою “наступний форум миру з путіном”.
Ігор Лапін: - Про цю кротячу міну було відомо ще до початку “саміту” - про “певні формати участи росії в наступному форумі миру” говорив на каналі “Ми — Україна” помічник Єрмака Жовква.
Західні медія опублікували текст Стамбульських угод, Стамбульської капітуляції, отже владі вже немає сенсу щось приховувати, і їхня перша реакція — “валити” Мінські угоди. Поки ми з тобою харкали кров’ю десь під Києвом, кожен на своїй ділянці фронту, поки ми бігали по лісах, по хащах біля Гостомеля, у Стамбулі йшли перемовини.

Юрій Луценко (тримає в руках текст Стамбульських угод, опублікований NYT напередодні “саміту миру”): - Це капітуляція української делеґації, створеною згідно з указом президента, номер якого є на його сайті, але сам текст не відкривається, бо є секретним. Скажімо основне: нам кажуть, що це була обманка, що це ми тягнули час. А до чого ми тягнули час? Ну, кажуть, поки нам не нададуть допомогу. Усі хто воював, знають, що першу допомогу від Заходу, маленьку, ми отримали перед війною у вигляді Джевелінів, Стінґерів...

Ігор Лапін (сміється): - Які лежали на Яворівському складі!

Юрій Луценко: - А вже коли приїхав Джонсон як представник колективного Заходу, щоб зупинити оцю (трясе текстом Стамбульських угод) проституцію і бл..дство капітуляції, і нашому артистові запропонував зовсім инший сценарій — не капітулянтський бункер, а роль усесвітнього героя Марвела, який рятує світ, і пообіцяв зброю, - так це було ПІСЛЯ цієї х..рні (знову трясе Стамбульськими угодами)! Так от, та зброя прийшла в наші війська десь не раніше травня-червня, і це знає кожен, хто воював. Тому розповідати, що оцим фіґовим листком капітуляції ми, мовляв, хотіли прикритися, щоби наші Збройні Сили набрали темп, - це брехня.
Друга брехня — що, мовляв, це ж просто проєкт, там нема підписів. Там є підписи української делеґації, і про це прямо говорить колишній міністр закордонних справ пан Пристайко. І він говорить, що підпис внизу на сторінці, навіть якщо це віза, означає парафування. Я впевнений, що московити скинули оцю хр..нь через американську пресу, поки що без підписів, щоби підірвати швайцарську зустріч. А от вже коли ми — за рекомендацією, нібито, цього швайцарського саміту — підемо на переговори з росіянами, вони цей документ покажуть із підписами. Єдине, у що вони вперлися, - у питання нейтральности, цитую початок документа: “Украина обязуется поддерживать свой постоянный нейтралитет, который провозглашается и закрепляется в Конституции Украины» - це стаття 1. І от у цей момент політика Порошенка і депутатів — 380 осіб, які в 2018 році проголосували за шлях України до НАТО, — стала поперек цієї капітуляції. Вона не була остаточно просунута, попри позицію президентської делеґації, тільки тому, що Конституція Порошенка і Верховної Ради того скликання їм того не дозволила. Саме тому капітуляція не відбулася так, як вони планували, чи, радше, як планувала п’ята колона, яка сидить в адміністрації президента. А тепер поговоримо про імена. Вже всі знають, хто був у тій делеґації, це вже опубліковано.

Ігор Лапін: - Так, Умєров, Резніков, Арахамія...

Юрій Луценко: - Але одне прізвище чомусь весь час забувають. Членом делеґації, активним у засобах інформації і тоді, й десь останні пів року, був Олександр Чалий. Не плутати з Валерієм Чалим, колишнім послом України у США, з чітким прозахідним і проукраїнським курсом, розумним і стабільним. А от Олександр Чалий — це його хоч і однофамілець, але антипод. У часи Януковича він був першим заступником міністра закордонних справ, який підготував проєкт закону про позаблоковий статус України, проголосованого регіоналами й комуністами. Його протягнули 2014 року, одразу після Севастопольської капітуляції, коли вони продовжили перебування Чорноморського флоту в Криму, фактично налагодивши міст майбутнього вторгнення. Вони також проголосували за закон про позаблоковий статус. Таким чином, Україна станом на 2010-2014 рр. не була у стадії походу до НАТО, вона була офіційно позаблоковою, на законній основі, що не завадило путіну захопити Крим і 2/3 Донбасу. Тобто, розмови про те, що, якщо Україна відмовиться від шляху до НАТО, то все буде добре, - це все брехня. Наш парламент скасував цей закон уже після анексії Криму.

Повернімося до Олександра Чалого. Він — фаховий дипломат, який працював в юридичному управлінні Кравчука і Кучми. Саме на цьому управлінні лежав обов’язок готувати український текст Будапештського меморандуму. А тепер ясно? Тепер усі пазли зійшлися. Тобто ця людина позбавила нас ядерної зброї без жодного захисту навзамін, причому люди, які були у процесі, кажуть, що американці навіть не надіялися, що ми здамо тактичну ЯЗ, а ми її також здали. Потім ця людина при Януковичі проводить т. зв. позаблоковий статус, щоб обрізати нам шлях до реальної підтримки західного світу й НАТО, і потім ця людина стає потрібною в ОПі! Саме його вписують у делеґацію, яка готує вже оцю, Стамбульську капітуляцію! Тепер ясно? Тому нинішний швайцарський “саміт”, в якому ті самі кроти витягують ту саму міну про зустріч з росіянами, які неодмінно почнуть от з оцього (трясе текстом угоди) як з нульового варіанту, мене дуже турбує!

Джерело:
ЛУЦЕНКО: спливла РЕАЛЬНА МЕТА Єрмака і Зеленського на Мирному саміті!