вівторок, 10 вересня 2024 р.

Справа Фаріон. Підозрюваний Зінченко за ґратами без будь-яких доказів

 


Справа Фаріон доводить те, що давно відомо всім. В цій країні вигадати будь-яке звинувачення будь-якій людині, запроторити її за ґрати без будь-яких доказів і тримати там скільки завгодно - це повсякденні реалії "українського правосуддя".
Не мовчіть, бо будете наступними!
tZE inform




Ігор Швець, оперативник міліції в минулому, історик і журналіст:
Не дамо розтерзати В'ячеслава Зінченка!
В'ячеслава пресують. В колонії №4 у Львівській області, де він зараз утримується, його посадили у прес-хату.
До нього в камеру підсаджують невідомих людей, карних злочинців. Цього не мають права робити, тому що В'ячеслав - підслідний, він не скоїв злочину, він не має вироку суду. Невідомі люди, карні злочинці, тиснуть у камері на В'ячеслава фізично, психологічно, примушують підписати якісь папери, примушують його до співпраці зі слідством і примушують його зізнатися в убивстві Фаріон, шантажують його, в тому числі долею його близьких, і розказують брудні плітки про його родину.
Про це розповіла у відкритому зверненні до українців мама В'ячеслава пані Олена, яка дала інтерв'ю у Дніпрі. Її звернення є на фейсбуці.
Тому й перевели В'ячеслава зі Львівського в СІЗО в колонію №4. У СІЗО немає засуджених ЗК, там тримають тільки людей, які перебувають під слідством. А в колонії є прес-хата і є люди, які будуть змушувати Зінченка признатися у вбивстві Фаріон і співпрацювати зі слідством.
Саме тому В’ячеслав і попередив свого адвоката Ігоря Сулиму, що не вчинятиме самогубства, - на той випадок, якщо з ним "щось станеться".




...Версія, ніби Фаріон убив В'ячеслав Зінченко за підказкою і наказом російських спецслужб, влаштовує багатьох, насамперед людей з партії “Свобода” та її лідера Олега Тягнибока, який зараз фактично співпрацює з поліцією, тою самою українською поліцією, яка його побратима по партії з міста Кам'янця-Подільського засадила за обвинуваченням у тому, що він кидав гранати під Верховною Радою. Хлопець сидів чотири роки в тюрмі, просився в АТО, але не дозволили. А потім, не можучи нічого довести, вони інсценували захоплення ним заручників і зброї і вбили його. І справу закрили. Олег Тягнебок забув про це. Закрити справу, посадити Славіка Зінченка на довічне, зробити з нього цапа-відбувайла влаштовує і Тягнибока, і Садового, і Філатова.
Є одна річ, про яку не говорять ні Тягнибок, ні Галицьке телебачення, ні «Захід.нет», ні инші львівські видання, які працюють рука об руку з місцевою поліцією, щоб просто посадити Зінченка. А саме: всі камери спостереження були відключені, начебто через планове відключення електроенергії, але одна камера у дворі була автономна, і її закрили. Питання – хто закрив? Про цю камеру навіть не згадують. Що - той хлопець, що сидів на лавці, знав, де автономна камера, пішов і закрив її чимось? А та камера що - була на висоті зросту, він її що - долонею закрив чи шматком паперу? Про це ніхто не говорить.
На сусідній вулиці, куди з двору будинку на Масарика веде проходняк, яким тікала, відступала група вбивців, є шість камер, з них одна автономна. І знову - вона не працювала, і знову ніяких відео.
Випадковість?
Ще одна річ. Ніхто не розглядає версії причетности когось зі силовиків до вбивства. Мені особисто така версія дуже імпонує.
Як працює правоохоронна система кожного обласного центру під час війни? Я не розкриваю секрету: система дуже проста. Катаються патрулі. Патрулі об'їжджають місто. Місто поділене на квадрати. І поліцейські патрулі на автомобілях, патрульна поліція, районна поліція, райуправління місцеве об'їжджають дворики, парки, лісосмуги, патрулюють.
Далі йде робота нижчої ланки - по-старому, участкових інспекторів. Вони теж планово обходять. Кожен офіцер поліції громади планово обходить. А зараз у них Рено Дастери, бензин, і вони планово об'їжджають дворики, школи, лісосмуги, озера, патрулюють і спілкуються з громадянами, збирають інформацію.
Далі є ТЦК-шники, як працюють у Львові. Так само ходять по будинках, по двориках, по прибудинкових територіях, по лісосмугах, парках. І виловлюють львів'ян - на фронт, на передову.
Ну, і муніципальна поліція Львова. Чомусь усі забувають, що в Садового є своя власна кишенькова армія. Це здорові вгодовані бугаї, спортсмени і колишні бандити-кримінальники, які кошмарять Львів і львів'ян. І навіть запихають людей у буси без ТЦК-шників і відвозять їх до ТЦК. Так от, муніципальна поліція Львова теж патрулює центр міста, до якого належить вулиця Масарика. А тепер подумайте, чому три тижні отой клоун у шляпі, в окулярах і червоних рукавичках, не боячись нікого, сидів, “пас” Ірину Фаріон і ходив за нею, хоча всі це бачили і нікого це не дивувало, так? Чому він не боявся поліції? Чому він не боявся ТЦК-шників? Чому він не боявся муніципальної поліції? Чому він так нахабно працював? А тому що він знав, що ні один поліцейський патруль, ні один офіцер громади поліції, ні один оперативник карного розшуку, який теж відпрацьовує центр Львова, ні один ТЦК-шник, ні один муніципальний поліцейський не зайде у двір по Масарика. Нікого не дивує, що за три тижні в той двір не зайшов, не навідався ні один львівський силовик, який отримує державну зарплату.
Нікого це не дивує.
Що це? Збіг?
Ймовірно, хтось із силовиків Львова був зацікавлений в тому, щоб убивцям ніхто не заважав. Це моя суб’єктивна версія.
...Судова система, правоохоронна система, державна влада та державні структури міста Львова – усе працює проти В'ячеслава Зінченка. А місто Львів, крім того, що це славне українське місто, це одне з найбільш корупційних міст, де корупційна вертикаль чиновників, правоохоронців, силовиків і инших державних службовців працює як годинник і збою не дає.