пʼятниця, 13 вересня 2024 р.

Ймовірного вбивцю Фаріон поліція відпустила

 




Ігор Швець,
в минулому співробітник української кримінальної міліції, капітан
...Скажу для батьків В'ячеслава Зінченка, шановних Федора і Олени: у Львові все проти їхнього сина - і місто Львів, і судова система, і правоохоронна система, і влада Львова. Всі зацікавлені в тому, щоб убивцею Фаріон суд визнав В'ячеслава Зінченка. Вони зацікавлені закрити справу, вони зацікавлені не шукати справжнього вбивцю, вони зацікавлені посадити людину, яку призначено на роль цапа-відбувайла, посадити на довічне.
Перша доба - найважливіша доба в розкритті вбивства. Якщо за перші три доби вбивство не розкривається, воно може бути не розкрите взагалі. В перші три доби після вбивства Фаріон стояло завдання перевірити якнайбільше людей, що могли мати стосунок до вбивства.
Звісно, коли ти перевіряєш людей, а список, я думаю, був досить великий, то ти повинен когось відсіювати, а когось і затримувати. Це аксіома. В перші три дні після вбивства Фаріон поліція взяла 900 пояснень. А скількох людей перевірили на причетність до вбивства Ірини Фаріон? Вони відбирали пояснення просто від фонаря? Чи перевіряли на причетність до вбивства? Перевірка на причетність – це теж аксіома. Скількох людей перевірено, поліція навіть не сказала - таємниця слідства.
Ну, яка це таємниця слідства? Коли перевіряють людей на причетність до вбивства, когось повинні затримати. Це теж аксіома оперативно-розшукової роботи. Затримати хоча б для перевірки, для відпрацювання. Хоча би.
У справі вбивства Фаріон, в перші три доби нікого не затримували. А точно не затримували? А може затримували? У мене є інсайдерська інформація, що в першу добу львівські поліцейські затримали людину, молодого хлопця за підозрою у вчиненні вбивства Фаріон. Затримали завдяки показам свідків. Молодого хлопця, який дуже підходив під опис, даний поліцейським свідками, мешканцями будинку, де проживала Фаріон. Що найголовніше, цей хлопець був на 10 сантиметрів нижчий від Славіка Зінченка. За свідченнями, вбивця Фаріон був невисокий на зріст, трошки більше 1,7 метра.
Розумієте? Дуже суттєва різниця у зрості між В'ячеславом Зінченком і тією людиною, яка два тижні сиділа в дворі будинку, де мешкала Фаріон, у бутафорському капелюсі, в бутафорських лижних окулярах. Різниця в зрості! Ми вже говорили про відмінності від В'ячеслава Зінченка: ямочка на щоці, дівочі руки, без кадика, тонкі риси дівочого обличчя, сутула спина та инші фізіологічні відмінності справжнього, можливо, вбивці Ірини Фаріон. І суттєва прикмета: менший зріст. Про це заявляли й заявляють свідки.
І львівські поліцейські затримали молодого чоловіка, який відповідав прикметам, наданим їм свідками. Затримали. І що далі? А далі вони його відпустили. Просто відпустили. Чому так? А тому що він львів'янин. Львів'янин - от і все. І ми навіть не знаємо, кого вони затримували. Як перевіряли цього молодого хлопця? На яких підставах його відпустили? Чи він мав алібі на момент убивства? Наскільки глибоко його перевіряли?
Але, повторюю, за інсайдерською інформацією, його затримали в перші 24 години - і відпустили. І ми не знаємо ні ім'я, ні прізвища. Мав цей хлопець аліби чи не мав? Не знаємо взагалі, звідки він.
Ще є інформація, що свідки, жильці двору Ірини Фаріон, поміняли свідчення. А це дуже важливо. За інсайдерською інформацією, коли відпустили цього хлопця, львів'янина, який начебто був у дворі Ірини Фаріон і якого начебто затримали поліцейські за наданими свідками прикметами, до них, до свідків, прийшли поліцейські, поговорили з ними й начебто попросили поміняти покази. Це було тоді, коли поліція вже вийшла на слід В'ячеслава Зінченка, і свідки, жителі двору Ірини Фаріон, поміняли покази.
Спочатку вони показували на цього затриманого львів’янина, який був на 10 сантиметрів нижчий за В'ячеслава Зінченка, а потім вони почали показувати вже конкретно на В'ячеслава Зінченка. Себто покази вони давали повторно. Себто поліцейські, можливо, просто показали їм фото Зінченка, після чого вони поміняли покази.
Бачте, яка історія…

Джерело:
ВБИВСТВО ФАРІОН. ЙМОВІРНОГО ВБИВЦЮ ПОЛІЦІЯ ВІДПУСТИЛА


Справа Фаріон. Підозрюваний Зінченко за ґратами без будь-яких доказів


Про деякі деталі біографії Ірини Фаріон

https://lesinadumka.blogspot.com/2024/09/blog-post_8.html