пʼятниця, 13 вересня 2024 р.

Вбивство Фаріон. У Львові хочуть все одразу закрити - і Зінченка, і справу?

 


Підозрюваному у справі Фаріон 18-літньому В'ячеславові Зінченкові проводять амбулаторну судово-психіятричну експертизу. Оскільки доказів немає, вирішено оголосити його неосудним і все одразу закрити - і Зінченка, і справу?
tZE inform

А тим часом...
Дочка Фаріон та її адвокатеса Н. Романик провели у Львові пресконференцію, на якій вони обидві оголосили, що вимагатимуть змінити статтю на таку, що передбачає довічне ув’язнення.

У пресконференції також брав участь священик УГКЦ, котрий заявив, що він підтримує (??!) їхні вимоги.

Адвокатеса заявила, що їй стали відомі факти, які, нібито, "дають вагомі підстави для такої зміни". Які саме факти, вона сказати відмовилась.

Говорячи про підозрюваного, і правничка, й дочка Фаріон імені його не згадували, обходячись займенниками "він", "його" тощо й називали його "вбивцею", що, без відповідного вироку суду, є наклепом.

На пресконференції, адвокатеса Романик, звертаючись до журналістів, повчала їх, як саме, на її думку, вони мають висвітлювати цю справу.

Усе це - відвертий тиск на слідство і пресу. Тим самим - тиском - за кожної нагоди зайнятий і лідер "Свободи" Тягнибок.

Раніше волонтер-розслідувач справи Ігор Швець, колишній оперативник міліції, повідомив інсайдерську інформацію про те, що львівська поліція ймовірно спонукала свідків, сусідів Фаріон, змінити свої свідчення і вказати на Ярослава Зінченка як на того, хто, буцімто, стріляв у Фаріон, хоча до того вони описували цілком иншу людину.

Ігор Швець також повідомив, що захисникові Зінченка Ігореві Сулимі слідчі відмовляють (!!!) у доступі до матеріялів справи, посилаючись на таємницю слідства (??!).

От мені цікаво, чи у Львові кому-небудь - владі, правоохоронним органам, адвокатурі, ЗМІ, адептам Фаріон - відомо, що таке презумпція невинуватости?

Судове засідання у справі призначено на 16 вересня.


Ймовірного вбивцю Фаріон поліція відпустила

https://lesinadumka.blogspot.com/2024/09/blog-post_13.html


Справа Фаріон. Підозрюваний Зінченко за ґратами без будь-яких доказів