понеділок, 30 вересня 2019 р.

Шторм на пагорбах - Капітолійських і Печерських



Політичний майстерклас
"Офіційну інформацію про відкриття у США справи щодо компанії, яка лобіювала у Штатах інтереси Зеленського, останньому вже вручено."

Учора в будівлі Конґресу США відбулася зустріч представників фракцій Палати Представників Конґресу, де обговорювалися питання стосовно слухань щодо імпічменту. На зустрічі були присутні по 10 представників від кожної фракції і Байден. Байденові надали слово першим, для заяви (він не є членом Конґресу).
Байден сказав, що він хоче, щоб члени фракцій почули це від нього особисто, а не з преси. Тези виступу: це не війна двох кандидатів, а питання моральних цінностей, на яких ґрунтується політична система США, тому він згоден на будь-яку форму слухань і розслідувань. Він готовий без обговорень надати комісії всі потрібні їй матеріяли. Він готовий сприяти роботі комісії всіма доступними йому шляхами незалежно від результатів розслідування. Аплодували навіть республіканці.
Після чого він пішов. Далі йшов обмін думками. Позиція республіканців: тиску не було, Трамп завжди так спілкується, стиль мови такий. Зеленський претензій не висловив, Зеленський сказав, що тиску на нього не було, отже, можна питання закрити.
І ось тут, мабуть, і спрацювала домашня заготовка демократів. Вони не стали сперечатися про стиль Трампа і слова Зеленського. Вони виклали документи і спитали: "Ви впевнені, що у світлі цих документів Зеленський говорить щиро, а не діє під тиском?". На стіл були викладені матеріяли розслідування, що його провадить Міністерство юстиції США (орган підзвітний і підконтрольний президентові США), з приводу дій Signal Group Consulting, LLC, котра надавала послуги з лобіювання інтересів Зеленського у США, а також джерел фінансування цього.
Республіканці просто розгубилися. При тому демократи єхидно повідомили, що офіційну інформацію про відкриття справи Зеленському вже вручено!
"Про яку щирість може йтися, коли тебе тримають за горло?" - підсумував усе це глава Комітету з розвідки Адам Шифф. Республіканці попросили перерви.

Світ просто вибухнув карикатурами на тему "Трамп - Зеленський", очі розбігаються!)