субота, 7 грудня 2019 р.

Два дні до Парижу




За останні три дні Зеленський вісім разів сказав, що він не зрадить Україну. Тобто ця думка постійно в нього в голові.
Президент країни не може думати про зраду країни. Про зраду країни може думати тільки зрадник. І намагатися словами переконати оточуючих у зворотньому.
Вова поїде на зустріч із Путіном у супроводі шпигуна Путіна.

ХРОНІКА ГАНЬБИ І ЗРАДИ
7 грудня 2019
"Повну владу в країні віддано в руки купки кловнів"… і шулерів.

Росіяни палять Єрмака у повний зріст. За принципом - все одно тобі труба, працюй! Уявляємо, як ірже СБУ, яка це слухає.
Зеленський збирає РНБО перед зустріччю у Франції. Радитиметься, в якій позі краще?
Сивоху запросити не забудьте. Надто що є один вільний стілець — Смолій, голова НБУ, не прийде.
Неголений Вова, із синцями під очима, сидить серед безголових бовдурів на своїй РНБО.
Там із тих, хто служив, - раз, два та "Іловайський заєць". Рада тупости й бездарности, обрана тупістю й бездарністю.
На секретаря РНБО Данилова страшно дивитися зблизька. Склеротична сітка на щоках, мішки під очима, каламутний погляд. Чи то п'є без просипу, чи нирки ніякі - чи й те, й друге...
Меркель не вдалося вмовити Шольца (Olaf Scholz, віце-канцлер, міністр фінансів Німеччини, СДПН) погодитися прямо дати Україні 3 млрд. евро. Конфлікт дійшов до рівня розриву коаліції. Максимум на що погодився Шольц - участь Німеччини в цільових програмах в Україні під еґідою ЕБРР. Перед тим Шольц майже годину говорив із Ліптоном (перший заступник директора-розпорядника МВФ). Отже, запропонувати грошей Зеленському Меркель не може і впливати на рішення Зеленського зустрітися\не зустрітися безпосередньо з Путіним, теж.
Еврокомісія та її голова Баррозу чинять прямий тиск на структури "Нафтогазу" з метою "більш конструктивної позиції з питань взаємних договорів із "Ґазпромом" ". Після розмови із Зеленським, Вітренко провів серію переговорних консультацій з представниками "Ґазпрому". "Нафтогаз" погодився не висувати нових судових вимог до "Ґазпрому" - за умови укладення довгострокового контракту з ціновою політикою, яка покриває всі витрати з цього питання, і дав згоду на виплати 3 млрд. доларів боргу "Ґазпрому" газом.
Мабуть, РФ це не влаштувало, і через Пристайка вони буквально вимагають від Зеленського особисто провести зустріч із Путіном і "все вирішити спокійно".
Баканов зустрівся з дипломатами США. Говорили про нормандський формат.
Потім дипломати пішли, а залишився скромний чоловічок, говорити з яким пішли до цікавої кімнати, - АНБ, Аґенція з національної безпеки США, National Security Agency, NSA.
Пізно ввечері (який плавно переходив у ніч), Баканов зустрівся із Зеленським. Він терпляче чекав, поки Зеленський брав участь у шустерівским шоу, і після короткого діялогу поїхав разом з ним. Швидше за все, йшлося про інформацію, отриману від представника АНБ, і про допит затриманої у Харкові групи гакерів. І те, й друге, загалом, зводиться до одного: один з чинних членів уряду України брав участь у заходах зі втручання в минулі вибори у США. Те, що відбувається, класично вписується у загальноевропейську тенденцію, коли перед нормандським самітом европейські розвідувальні служби одна за одною розкривають російські резидентури й оприлюднюють факт їхнього існування (Франція, Німеччина, Іспанія).
Працюючи над "нормандським форматом", наші аналітики звернули увагу на цікаву деталь. Усі зустрічі\розмови Путіна і Меркель за останні чотири роки (що про них ми маємо дані) проходили з обов'язковим синхронним перекладом для Путіна сказаного Меркель. Але ж Путін же знає німецьку досконало? Він же прекрасно говорить і розуміє німецьку? 😉
Ми знаємо про зустрічі Джуліяні з Деркачем, Дубинським і Шокіном. Вова від цього стрімголов утік аж на Донбас. Але сказати вам щось нове не можемо - немає достовірної інформації. Знаємо ми тільки одне: Байден, потираючи руки, чекає, коли дурний Джуліяні покаже Дубинського по ящику в своєму фільмі. Й потім він вріже по повній усім цим кошмаром - і з Гонтарєвою, і з цькуванням НБУ, і з переслідуванням Рожкової Дубинським Портновом та Богданом, і з погрозами журналістам і прокурорам тощо. А наш НБУ, який зібрав УСЮ інформацію про осіб (а не організації), які беруть участь у цьому, додасть жаху в усе це. І фільм Джуліяні показуватимуть на політичних похоронах Трампа.
МВФ надіслав до Кабміну короткого листа з проханням роз'яснити процедуру розрахунку валютного курсу в бюджеті 2020 року, встановленого на рівні 27 гривень за $1. І м'яко натякнув, що подібні маніпуляції з валютним курсом для зменшення показників дефіциту бюджету не є добре. Після цього підконтрольна Зеленському Рада НБУ виступила із заявою про неправильність валютного реґулювання з боку НБУ, на що голова НБУ Смолій послав її. До Конституції.
Наші вітання вчителям. 😉
Ні, Вова не дасть вам окладу 4 000 доларів. Він забере те, що дали інші. 😉 КМ призупинив дію постанови попереднього уряду про встановлення мінімального посадового окладу вчителя у розмірі 3 прожиткові мінімуми.
Путін-Лукашенко: не домовилися.
Karl Volokh
Дивлюся, тут порядні люди вже вишикувалися бажати Янелоху успіху, мовляв, це ж ми не за нього, а за країну вболіваємо. А я не погоджуюся. Тупуватий нахабний авантюрист, якому довірена спільна власність, попри мільйон попереджень всідається грати в карти з досвідченим і цинічним шулером. Треба сильно себе не поважати, аби сподіватися тут на успішний результат.
Єдине, що ми можемо тут побажати - аби програв небагато і вчасно зупинився. А ще - переконливо попередити: робитиме високі ставки - заплатить за все. І те, що зараз необхідно - донести це до нього завтра, доки ще не пізно. А не тоді, коли по його боргах ми кров‘ю почнемо платити.



Три дні до Парижу
Вова живе, як у казці - чим далі, тим страшніше.
Мабуть, переговори йтимуть так: Макрон тримає Вову, Меркель затикає йому рота, а Путін зачитує рішення.

ХРОНІКА ГАНЬБИ І ЗРАДИ
6 грудня 2019
"Повну владу в країні віддано в руки купки кловнів"… і шулерів.

Зеленському терміново потрібні гроші, й вони обіцяні Німеччиною за поступливість - це головне питання, що його збирається вирішити у Парижі Зеленський.
Меркель не пустила Вову до Путіна. Спочатку вона зустрінеться з Путіном, потім із Вовою, а потім прийде Макрон і скаже: "Гості дорогі, чи вам господарі не заважають?" В усякому разі саме такий порядок денний озвучили в Німеччині.
Нас тут затероризували запитанням: "Чого ви все жартуєте, коли щось повідомите?"
Повідомляємо — на 17-00 год. 6-го грудня в нас наразі немає достовірних даних про плани представників "нормандської четвірки". Крім одного - Німеччина, точніше Меркель, обіцяла Зеленському 3 млрд. евро в разі виконання її інструкцій. Ми не знаємо, чим закінчиться істерика (буквально) міністра фінансів Німеччини Олафа Шольца (Olaf Scholz), який катеґорично проти. Ми не знаємо, наскільки активно наполягатиме на рандеву із Зеленським Путін і чи готовий Макрон йому в цьому допомогти.
Усе це і ще багато іншого ми сподіваємося дізнатися чи хоча б отримати якусь інформацію за сьогоднішню ніч і за завтра. Мірою надходження, ми вас інформуватимемо.
З коментарів:
- Минуло 6 років, а розцінки не змінюються.
- Яникові стільки ж вручили, щоправда, вручав інший учасник нинішнього збіговиська.
- Історія повторюється. Двічі. Нині - фарс.
- Цікаво, щО це непорозуміння готове продати за 3 млрд. евро...
За оперативним запитом Аґенції національної безпеки США, у рамках розслідування про зломи серверів Демократичної партії США на минулих виборах, підрозділ СБУ захопив у Харкові групу осіб, які мають громадянство України й Росії. За не підтвердженими наразі даними, до її діяльности може бути причетний один з членів нинішнього уряду.

Karl Volokh
Перед початком переговорів у Парижі Путін скеровує своїх донбаських шісток приймати «закони» про російську як єдину державну, про кордони ОРДЛО значно ширші за нинішні тощо - і так показує рамки компромісу (тобто, здасть він Зеленському рівно те, що не має жодної цінності). Натомість, Зеленський вустами Єрмака вже повідомляє про готовність вносити зміни до Конституції, посилювати особливий статус ОРДЛО, порушуючи унітарний устрій держави, та тотально амністувати бойовиків-російських найманців.
Тобто, один перед початком переговорів різко просувається вперед, щоб потім спокійно відійти на попередні позиції. Інший - здає далеко назад - з очевидною перспективою відступати й далі.
Звичайно, це може бути проявом дилетантизму. Але на зраду і роботу на ворога схоже набагато більше.