пʼятниця, 16 серпня 2024 р.

Єрмак вимагав Томосу для УПЦ МП!

 



Як Банкова спробувала обшахрати Вселенського Патріярха,
або
Зрозуміло, чому тягнуть із законом про заборону УПЦ МП

Володимир Цибулько:
Виникла дуже дивна історія про “православ'я імені Зеленського”. Виявилося, що, поки вони тягнуть із голосуванням за закон про заборону УПЦ МП, в Зеленського придумали привід для реґулярних поїздок на Фанар, до Вселенського Патріярха на екскурсії.
До Вселенського Патріярха Варфоломія навідалася делеґація з Києва. Делеґація почала переконувати Святішого в необхідності надання ще одного томосу - для УПЦ МП. Уявляєте?! В делеґації були заступниця керівника Офісу Олена Ковальська* і голова Державної служби етнополітики та свободи совісти Віктор Єленський*.
Варфоломій відмовив, бо не може в одній державі бути два Томоси!
Віктор Єленський - людина освічена, релігієзнавець, і я вважав його патріотом. Але який сенс у другому томосі? Невже Зеленському аж так припекло? Очевидно, на Банковій бачать, що ідея українського православ'я і Православної Церкви України захопила уми українців, і там вирішили спробувати якось, так би мовити, похитати популярність ПЦУ. Адже ПЦУ відкрита для парафій колишньої УПЦ МП.
Хочу нагадати, що на Київщині зросла кількість переходів. Нарешті навіть у моєму рідному Каневі один з найстаровинніших храмів України домонгольського періоду - Успенський собор - нарешті перейшов до Православної Церкви України. В центрі міста біля Собору відбулося велелюдне зібрання, і люди проголосували за перехід.
Але оці загравання, спроби підсунути Вселенському Патріярхові фуфло у вигляді другого томосу - це ницість. Невже Віктор Єленський, а я наголошую, що він людина освічена, не міг пояснити, що такого фуфла не можна втюхувати? Вони всім втюхують фуфло. Вони Байденові втюхували фуфло, вони і Європейському Союзу втюхували. І тепер вони вирішили реалізувати ще і спецоперацію “Православ’я”.
Тобто всюди, куди ця зелена шo блa запихає своє pилo, там завжди ганьба для України, там постійно для України якесь ганьбище безрозмірне. Отож раптом, явно в рамках цієї спецоперації “Православ'я”, синхронно вибухнули цілі два ресурси - УНІАН і Українські новини.
Хочу нагадати, що УНІАН — це конторка Коломойського , а Українські новини - Льовочкіна. І от, явно щоби похитати тиск Порошенка і Європейської солідарности на Верховну Раду з метою якомога швидшого голосування за закон про заборону московської церкви, вони раптом сьогодні запускають чергове ганьбище: через ці два видання вони почали паралельно прокачувати тему “Порошенко збагатився”. І при цьому з посиланням на НАЗК.
НАЗК жодного повідомлення з приводу, нібито, “збагачення” Порошенка не робила. А річ у тім, що дедалі більше українців починають з підозрою дивитися на оці всі фондики, що їх каламутять Притула, Чмут, Герега, і оце все фуфло - воно ж уже не вперше.
Свого часу, в січні, Коломойський і його конторка розганяли таке саме фуфло, мовляв, фонд Порошенка “наживається”, бо він накупив військових обліґацій. Кошти з військових обліґацій ідуть на оборонні потреби, а всі відсотки, які нараховуються на куплені обліґації, Порошенко накопичує у фонді Порошенка і на них закуповує для Збройних Сил потрібне обладнання. І от Банкова на тлі спроби, так би мовити, проревізувати популярність Православної Церкви України, паралельно атакувала Порошенка. Звісно, фонд Порошенка не збирає від людей пожертв. Фонд Порошенка використовує гроші, зароблені підприємствами, що належать його родині; їм нараховуються дивіденди, й ці дивіденди в масі своїй ідуть на підтримку Збройних Сил. Хоча, є кілька історій.
Наприклад, коли ракета влучила в музей Шухевича під Львовом, Порошенко зголосився, що він коштом свого фонду може повністю його відновити. Львівська влада, на жаль, зробила все, щоб не допустити його коштів до відновлення музею. А історію з Охматдитом усі знають. 95-й квартал перерахував півмільйона гривень і почав роздувати воло, мовляв, вони такі, вони пожертвували. І тут раптом випливає інформація, що фонд Порошенка свого часу, протягом 10 років будівництва Охматдиту, пожертвував 100 мільйонів гривень. Щоби перевести в сучасні мільйони, треба згадати, який курс долара був. Ну, й на тлі цього родина Порошенка заявила, що вона своїм коштом відновить обладнання, яке постраждало в Охматдиті. Вони мудро не влипли в огидну аферу, де, по суті, конторка Зеленського обібрала бізнес, який жертвував на Охматдит.
Тому зрозуміло, що ця атака на Порошенка пов'язана якраз із тим, що, з одного боку, Банковій треба тягнути із законом про заборону УПЦ МП, а по-друге, випливла їхня афера з “новим томосом”, і ця афера, оце “зелене православ'я імені Єрмака”, на жаль, шмагонуло по репутації цілої країни! Не по Зеленському – на Зеленського де сядеш, там і злізеш.
Мені дуже прикро, що Віктора Єленського як шнурка використали в абсолютно гнусній історії, аби переконати Святішого Патріярха Вселенського в тому, що треба дати “другий томос”. Ну, що тут сказати? Борітеся – поборете. Нам Бог допомагає.
Дякуємо Збройним Силам за їхню ратну працю. Переможемо!
Транскрипт мій.
*


Оці двоє
надіялися щось втюхати Вселенському Патріярхові. 😉




PS. Ггггг! 🤣
Перевзувся!
Натрапила на оце відео:


"Є ЗАПИТ НА ТЕ, ЩО МОСКОВСЬКИЙ ПАТРІАРХАТ ТРЕБА ВИКОРІНЮВАТИ"
"УПЦ МП причащається з ґвалтівниками та мародерами", – Віктор Єленський, Державна служба України з етнополітики та свободи совісті
Інтерв'ю каналові Radio NV
2023